Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.23
Gram Altın
2991.96
BIST 100
8864.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Galatasaray Michy Batshuayi ile anlaşmaya vardı

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi Haziran ayında sona eren Michy Batshuayi, Galatasaray'la 3 yıllık anlaşmaya vardı.
Galatasaray Michy Batshuayi ile anlaşmaya vardı
20 Haziran 2024 13:04:04
Fenerbahçe ile olan sözleşmesi Haziran ayında sona eren Michy Batshuayi, Galatasaray'la 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Haber: Marina Mussa

Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 102 puanla şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, transfer dönemine hızlı bir başlangıç yaptı.

Şampiyon kadrosunu koruyup, yeni eklemelerle üst üste üçüncü şampiyonluğunu hedefleyen sarı-kırmızılılar, dikkat çeken bir transfere imza atmak üzere.

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile olan sözleşmesi Haziran ayında sona eren ve serbest kalan Michy Batshuayi'yi resmen açıklamaya hazırlanıyor.

Sözleşme detayları açıklandı

Sports Digitale'nin haberine göre; Galatasaray, Michy Batshuayi ile 3 yıllık bir anlaşma sağladı. Belçikalı golcü Paris'te sarı-kırmızılılar için sağlık kontrolünden geçecek.

Batshuayi, yıllık 3 milyon euro maaş alacak ve ayrıca 3 milyon euro imza parası kazanacak.

Mertens devreye girdi

Galatasaray'da bu transfer için Dries Mertens’in de devreye girerek vatandaşıyla görüştüğü ve ikna sürecinde önemli bir rol oynadığı öğrenildi.

43 maçta 24 gol

Batshuayi’nin Fenerbahçe’deki opsiyonu, ilk 11'de yeterli maç sayısına ulaşmadığı için devreye girmemişti. 30 yaşındaki futbolcu, geçen sezon sarı-lacivertli takımda Süper Lig, Türkiye Kupası ve Konferans Ligi'nde 43 maça çıkarken 24 gol ve 3 asistle başarılı bir performans sergiledi.

Tarihe geçecek

Süper Lig'de hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'ta forma giyen Michy Batshuayi'nin Galatasaray'a transferi resmileşirse, Belçikalı golcü Türkiye'de üç büyük takımın formasını giyen ilk yabancı futbolcu olacak

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme