Futbolda dolandırıcılık davasında detaylar belli oldu!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan "yüksek karlı gizli fon" soruşturmasının iddianamesinde, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalışırken müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar aldığı ve bu parayı yüksek kar vaadiyle geri ödeyeceğini taahhüt ettiği belirtiliyor.
İddianamede, müştekiler arasında Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Arda Turan ve Buse Terim Bahçekapılı gibi tanınmış isimlerin bulunduğu, toplamda 24 milyon 926 bin 500 dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıcılık suçlaması yer aldığı ifade ediliyor.
Ayrıca, müşteki Bülent Çeviker'e para karşılığında sahte belgeler verildiği, ancak daha sonra Çeviker'in bu konuda sanık Erzan'a ulaşamadığı ve durumu bankaya bildirerek suç duyurusunda bulunduğu bilgisi de iddianamede yer alıyor.
Sahte fon ile kandırmışlar
İddianamede, sanık Erzan'ın futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekileri, yüksek kar vaadiyle bir fon kurulduğunu ve tanınmış isimlerin bu fona katıldığını iddia ederek para yatırmaya ikna ettiği, ancak gerçekte böyle bir fonun hiç var olmadığının tespit edildiği de belirtiliyor.
Sanık Erzan'ın, müştekilere verdikleri paralarla ilgili sahte belgeler oluşturarak bu belgelere bankanın mühürünü ve ıslak imzasını ekleyerek teslim ettiği ifade ediliyor.
İddianameye göre, müşteki Fernando Muslera, sanık Erzan'ın yüksek kar vadettiği bu fon için defalarca arandı ve paralarını verdi. Ancak Muslera'nın 700 bin dolarını geri aldığı, ancak kalan parayı alamadığı belirtiliyor. Müşteki Arda Turan'a da arsa satılarak üzerine 33 milyon liralık kredi çektirildiği ve toplam 7 milyon 500 bin dolar dolandırıldığı aktarılıyor.
İddianamede, sanık Erzan'ın dolandırıcılık amacıyla hareket ettiği, müştekileri yanılttığı ve sahte belgelerle işlem yaptığı kaydediliyor.
Sanık Seçil Erzan için "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıkların ise aynı suçlardan 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.
İddianame kabul edildi ve sanıkların yargılanmasına yakın gelecekte başlanacak. Ayrıca, sanık Seçil Erzan ve bazı banka yöneticileri hakkında "bankacılık zimmeti" suçundan takipsizlik kararı verildiği belirtiliyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.