Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Süper Lig'de görev yapacak hakemler açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 sezonunda görev yapacak hakem ve gözlemcileri açıkladı.
Süper Lig'de görev yapacak hakemler açıklandı
02 Ağustos 2023 12:10:10
Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 sezonunda görev yapacak hakem ve gözlemcileri açıkladı.

Önümüzdeki dönemde Süper Lig'de görev alacakhakem ve gözlemcilere ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonuna göre, yeni sezonda görev alacak Süper Lig, VAR, A, B, C klasman, kadın bölgesel, bölgesel hakem ve yardımcı hakem ile Süper Lig, A, B, C ve bölgesel gözlemci listeleri belirlendi.

Süper Lig, VAR ve A Klasman hakem listesi belli oldu

Süper Lig: Çağdaş Altay, Mert Güzenge, Mete Kalkavan, Mustafa Kürşad Filiz, Tugay Kaan Numanoğlu, Volkan Bayarslan, Ali Şansalan, Arda Kardeşler, Atilla Karaoğlan, Cihan Aydın, Erkan Özdamar, Turgut Doman, Abdulkadir Bitigen, Burak Pakkan, Kadir Sağlam, Yaşar Kemal Uğurlu, Bahattin Şimşek, Direnç Tonusluoğlu, Halil Umut Meler, Ümit Öztürk,futbol-hakemi_6944c79e1d571a4926580a67f68924bc.jpg Yiğit Arslan, Burak Şeker, Murat Erdoğan, Sarper Barış Saka, Yasin Kol, Zorbay Küçük.

VAR: Emre Malok, Hüseyin Göçek, Onur Özütoprak, Özgür Yankaya, Alper Çetin, Erkan Engin, Suat Arslanboğa, Mustafa İlker Coşkun, Serkan Tokat, Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Koray Gençerler, Mustafa Öğretmenoğlu, Bülent Birincioğlu.

A Klasman: Abdullah Buğra Taşkınsoy, İlker Yasin Avcı, Mehmet Türkmen, Mehmet Ali Özer, Ozan Ergün, Adnan Deniz Kayatepe, Oğuzhan Çakır, Ömer Tolga Güldibi, Alper Akarsu, Burak Olcar, Gürcan Hasova, Ayberk Demirbaş, Emre Kargın, Fatih Tokail, Feridun Daldaş, Kutluhan Bilgiç, Reşat Onur Coşkunses, Ömer Faruk Turtay, Raşit Yorgancılar, Alpaslan Şen, Erdem Mertoğlu, Muhammet Ali Metoğlu, Ali Yılmaz, Oğuzhan Aksu, Yunus Dursun.

Futbol hakemi veya gözlemci nasıl olunur?

Futbol hakemi veya gözlemci olmak isteyenler genellikle futbola ilgi duyan ve futbol bilgisine sahip olan kişilerdir. Bir hakem veya gözlemci olmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Futbola İlgi ve Bilgi: Futbol hakemi veya gözlemcisi olmak için öncelikle futbola ilgi duymalı ve futbolun kurallarını iyi bilmelisiniz. Futbol bilginizi artırmak için maçları izlemek, futbol haberlerini takip etmek ve futbol kitapları okumak faydalı olacaktır.

Spor Hakemlik Eğitimi: Birçok ülke veya bölgede, futbol hakemi olmak için resmi eğitim programları bulunmaktadır. Bu eğitimler, temel futbol kuralları, pozisyonlarda nasıl yer alınacağı, maçın nasıl yönetileceği ve futbolun etik kuralları gibi konuları içerir. Bu eğitimleri almak, futbol hakemi olma sürecinizde size yardımcı olacaktır.

Lisans ve Sertifikasyon: Eğitimi tamamladıktan sonra, futbol hakemi olmak için gereken lisans veya sertifikaları almanız gerekecektir. Spor otoritelerinin web sitelerini veya yerel futbol federasyonlarını ziyaret ederek, lisans başvurusu ve sınav süreçleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sahada Deneyim: Futbol hakemi olmak için sahada deneyim kazanmak önemlidir. Genellikle yerel liglerde veya amatör maçlarda hakemlik yaparak deneyim kazanabilirsiniz. Bu, sahada karar verme yeteneğinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Gözlemci Olmak İçin Ek Adımlar: Hakemlik görevinin yanı sıra, futbol gözlemcisi olmak istiyorsanız, hakemlik deneyiminizin yanı sıra gözlemci eğitim programlarına katılmanız gerekecektir. Bu programlar, gözlemci olarak sahadaki hakemleri değerlendirmeyi ve raporlamayı öğretir.

Sürekli Gelişim: Hakemlik veya gözlemcilik alanında sürekli gelişime önem vermek, kendinizi güncel tutmanızı sağlar. Eğitimleri takip etmek, seminerlere katılmak ve diğer deneyimli hakemlerle iletişimde kalmak, becerilerinizi ve bilginizi artırmanıza yardımcı olur.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme