Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.38
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fuarın parlayan yıldızı

EFEM Uluslararası Fuarcılık tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen İstanbul Av, Silah ve Outdoor Fuarı'na ilgi oldukça yoğun. Yerli üreticilerin damgasını vurduğu fuarı en güçlü firması Özkursan, yeni üretimleriyle fuarın parlayan yıldızı.
Fuarın parlayan yıldızı
07 Haziran 2013 17:44:00
EFEM Uluslararası Fuarcılık tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen İstanbul Av, Silah ve Outdoor Fuarı'na ilgi oldukça yoğun. Yerli üreticilerin damgasını vurduğu fuarı en güçlü firması Özkursan, yeni üretimleriyle fuarın parlayan yıldızı.

İSTANBUL - Bu yıl 2'incisi düzenlenen "İstanbul Av, Silah ve Outdoor Fuarı", İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Avcı ve atıcıların yoğun ilgisinin olduğu fuar bu yıl 60 bin ziyaretçiyi ağırlayacak. Pazar gününe kadar açık olacak fuarda Av silahları ve fişekleri, outdoor, kamp malzemeleri gibi ürünler sergileniyor.

Özkursan dünyaya kafa tutuyor

Fuarda yerli üretim silah, av tüfeği ve fişekler damgasını vurdu. Av tüfeği, av fişeği ve ses mermisi üretiminde dev markaları geride bırakan Özkursan Fişek Sanayi, Türkiye'deki üretimin yüzde 50'ye yakınını karşılıyor. 1987 yılında faaliyetlerine başlayan firma, ürettiği yenilikçi ürünlerle örnek olmaya devam ediyor.

Yenilikçi ruha sahibiz

Özkursan Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Özdemir, Özkursan'ın yenilikçi bir ruhla hareket ettiğini söyledi. Yerli üretim ürünleriyle alanlarında yenilikçi adımlar attıklarını dile getire Özdemir, Özkursan'ın ürettiği ürünlerin 35 ülkeye ihraç edildiğini kaydetti. Türkiye'de Edirne'den Kars'a faaliyetlerinin olduğunu da belirten Özdemir, her ay yeni bir ürün ürettiklerini ve bu ürünlerin av camiası tarafından heyecanla karşılandığını söyledi.

Avrupa'yı geride bıraktık

Fuarın amacının yerli üretim ürünlerinin yurt dışına tanıtmak olduğunu da belirten Özkursan Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Özdemir, "Almanya'da buna benzer bir fuar daha düzenleniyor. İstanbul'daki fuarın amacı Türkiye'deki yerli üretimi dünyaya tanıtmak. Ulusalarası arenaya bu ürünlerimizi sergilemek. Av tüfeği, Av fişeği, ses mermisinde adeta dünyaya kafa tutuyoruz. Birçok Avrupalı firmaların ürettiği ürünleri katile ve fiyat bakımında geride bıraktık. Hatta birçok firmanın da önünü böyle kesmiş olduk. Av camiası tarafından üzerimizde yoğun bir ilgi var. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak açısından ve geldiğimiz konumun sorumluğu bilincinde hareket ediyoruz. Bu çıkış noktasıyla her gün yeni bir ilke imza atıyoruz" dedi

Polis ve askere mühimmat üretebiliriz

Özkursan Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Özdemir ayrıca özel sektörün, polis ve askerin kullandığı mühimmatlarını üretmesi noktasında hukuki düzenlemenin sağlandığını söyledi. Özkursan'ın da bu üretimi yapmak için değerlendirmelerde bulunduğunu kaydetti.