Fransız meclisi, mimarisi kadar barındırdığı tarihi eserlerle de dikkati çekiyor
Fransa'da yasama gücünün ana kanadını oluşturan Ulusal Meclis, hafta sonu kapılarını halka açtı.
Binlerce vatandaş, Meclis Genel Kurulunu, tarihi Meclis Kütüphanesini, meclisin bahçelerini ve farklı bölümlerini ziyaret etme fırsatı buldu.
Meclis binası, "Bourbon Sarayı" olarak adlandırılıyor ve Paris'in 7. bölgesinde, Seine Nehri kıyısı yakınında 18. yüzyılda inşa edildi.
Meclis başkanının ikametgahı olan "Lassay Oteli"nden Bourbon Sarayı'na da geçilebiliyor.
Ulusal Mecliste 577 milletvekili görev yaparken, Fransız Parlamentosunun diğer kanadı olan Senatoda da 348 Senatör faaliyet gösteriyor.
Almanca, Arapça ve İtalyanca kitaplar da yer alıyor
Bourbon Sarayı'ndaki Meclis Kütüphanesi ve rezervlerinde aralarında nadir kitapların da bulunduğu yaklaşık 700 bin eser, ayrıca Almanca, Arapça ve İtalyanca kitaplar da yer alıyor.
Nadide eserler arasında 9. yüzyıla ait bir İncil, Fransızların ulusal kahramanı Jeanne d'Arc'ın yargılandığı davanın tutanak örneği ve bir Aztek Takvimi kayıtlı..
Kütüphane tavanında dikkat çeken resimler de ünlü Fransız ressam Eugene Delacroix tarafından 1835-1847 döneminde yapıldı.
Kırmızı rengin hakim olduğu Meclis Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin oturduğu alanın amfi şeklinde tasarlandığı dikkati çekiyor.
Hükümete soru faslında bakanların ön sırada oturduğu Genel Kurulda, gazeteciler, vatandaşlar veya davetli siyasiler için balkonlarda da özel farklı alanlar bulunuyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.