Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fransız Bakan'dan hadsiz teklif

Fransa'da İslam'a yönelik saldırılara imza atan Macron yönetimi, Müslümanların kutsallarına ve değerlerine yönelik çirkin söylemlerini sürdürüyor. Ülkenin Vatandaşlıktan Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, camilerde eşcinselliği teşvik edici vaazlar verilmesini önerdi.
Fransız Bakan'dan hadsiz teklif
26 Mart 2021 12:45:33
Fransa'da İslam'a yönelik saldırılara imza atan Macron yönetimi, Müslümanların kutsallarına ve değerlerine yönelik çirkin söylemlerini sürdürüyor. Ülkenin Vatandaşlıktan Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, camilerde eşcinselliği teşvik edici vaazlar verilmesini önerdi.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin ülkedeki İslami kurumlara ve Müslüman nüfusa yönelik baskıları, uygulamaları ve söylemleri her geçen gün artarak devam ediyor.

İslam karşıti tüm oluşumlara ve eylemlere olduğu gibi Charlie Hebdo adlı karlkatür dergisinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılarına destek veren Macron yönetiminin, Vatandaşlıktan Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, bir kez daha Müslümanların manevi değerlerine saldırarak çirkin bir teklifte bulundu.

Fransız bakan önceki gün katılldığı bir TV programında "Laiklik sözleşmesini imzalayanlar, Fransa cumhuriyeti yasalarında olduğu gibi, camilerde iki erkeğin ve kadının birbirlerini sevmelerine ve evlenmelerine (eşcinselliği) teşvik edici vaazlar vermeli" önerisinde bulunarak Fransa'da yaşayan Müslümanlar'ın tepkisini çekti.

Fransa'dan LGBT'ye sınırsız destek

Eşcinsel evliliğin 2013 yılından beri serbest olduğu Fransa'da 2012 yılında "ilerici cami" olarak tanımlanan sözde ibadethane "Fransa Eşcinsel Müslümanları Derneği" (HM2F) tarafından açılmış, dünyada yankı uyandırmıştı. Avrupa'nın en yüksek Müslüman nüfusunu barındıran ülkesi olan Fransa'da ülkedeki Müslüman dernekleri, HM2F derneğinin LGBT camisi açmasına sert tepki göstermiş Fransa İslam Konseyi, eşncinsel Müslümanların "varlığını" kabul etmekle birlikte, "onlar için özel bir cami" fikrini "saçmalık" olarak tanımlamıştı. Paris Büyük Camii Başkanı Dalil Boubakeur ise Fransız medyasına yaptığı açıklamada, "İslam'da eşcinselliğin olmadığını" ve açılan ibadethanenin "cami olarak tanınamayacağını" savunmuştu.

Fransız markaları LGBT finansmanında zirvede

Dünyaca ünlü Fransız markaları, son yıllarda küresel çapta yükselen bir lobi haline gelen LGBT'nin en büyük destekçileri arasında yer alıyor. Loreal, Danone, Evian gibi Türkiye pazarında da yer alan markaların LGBT'ye yönelik destek kampanyaları tepkiyle karşılanıyor.

Türkiye'de de LGBT'ye destek veren şirketler artıyor

Fransız markaların yanı sıra Türkiye pazarında da büyük pay sahibi olan birçok yabancı ve yerli firmalanın son yıllarda LGBT'ye yönelik desteği açıktan verdiği görülüyor. Trendyol ve Çiçeksepeti gibi sanal pazarlarda yetişkinlere yönelik ürünlerin yanısıra çocuklara yönelik LGBT ürünleri de satışa sunuluyor. Siemens, Sel Yayıncılık, İletişim Yayınları, Ayrıntı Yayınevi, Can Yayınları, Nutella, Decathlon, Nıvea, İz İletişim gibi çok sayıda firmanın LGBT'ye yönelik sosyal sorumluluk projelerine ve destek mesajlarına imza attığı biliniyor. Türkiye'de bir süredir tartışmalara neden olan ve LGBT'ye pozitif imtiyaz tanıdığına yönelik kamuoyunda oluşan tepki sonrası Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi'ne de Koç Grubu, Sabancı Vakfı, Eczacıbaşı Topluluğu, Borusan, Yaşar Holding, MV Holding, SBK Holding, Gedik Holding, Ekol Lojistik, Boyner Grubu, Penti, Koton, Zorlu Grubu, Gama Holding, Doğan Holding, Tekfen, GittiGidiyor, Biesse, Yeşim Tekstil, İpragaz, Anel Grup, Oxxo, Eker ve Yataş gibi firmalar destek veriyordu.