Fransa'da Ulusal İltica Mahkemesi, Gazze'den gelen Filistinlinin iltica başvurusunu kabul etti
Huffington Post'un haberine göre CNDA, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin Han Yunus şehrinden gelen Filistinlinin iltica başvurusuna ilişkin kararını açıkladı.
Mahkeme 12 Şubat'ta aldığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Gazze'deki güvenlik durumuna ilişkin verilerine dayandırdığı kararda, iltica başvurusu yapan Filistinlinin Gazze'ye geri dönmesi durumunda "sivil olarak, hayatına veya şahsına yönelik ciddi tehditle karşı karşıya kalma riski" bulunduğunu belirtti.
Filistinlinin, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansında (UNRWA) kaydı olmadığını, Fransa Mültecileri ve Vatansızları Koruma Dairesinden mülteci statüsü alamadığını bildiren mahkeme, başvuru sahibine Avrupa hukuku kapsamında "ikincil koruma statüsü" verildiğini duyurdu.
Mahkemenin bu kararı, Fransa'ya iltica başvurusu yapan Gazzeliler için emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.
İkincil koruma, mülteci ya da şartlı mülteci olarak nitelenmeyen ancak menşe ülkesine veya ikamet ülkesine geri gönderildiği takdirde, uluslararası veya ülke genelindeki silahlı çatışma durumlarında ayrım gözetmeyen şiddet hareketleri nedeniyle şahsına yönelik ciddi tehdit bulunan kişilere veriliyor.
- Gazze’de "olağanüstü yoğunlukta ayrım gözetmeyen şiddet durumu" var
CNDA, 16 Şubat'ta, İsrail'in aylardır sivilleri hedef alan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ni "olağanüstü yoğunlukta ayrım gözetmeyen şiddet durumu" olarak değerlendirdiğini açıklamıştı.
Mahkeme, "olağanüstü yoğunlukta ayrım gözetmeyen şiddet durumu" kavramını geçmişte Sudan'ın Güney Darfur eyaletinden, Afganistan'ın başkenti Kabil'den ve Ukrayna'dan gelen sığınmacılara koruma sağlanması için kullanılmıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.