Fransa'da Filistin'e destek eylemleri yasaklanırken antisemitizme karşı gösteri çağrısı
Fransa Sosyalist Partisi lideri Olivier Faure, katıldığı Radio J programında, tüm siyasi oluşumlardan Yahudi karşıtlığına karşı birlik olmalarını istedi.
Yahudi karşıtlığını protesto etmek için "büyük bir gösteri" düzenlemeyi teklif eden Faure, gösterinin Paris'teki Filistin'e destek protestolarının merkez üssü olan Cumhuriyet Meydanı'nda, gelecek günlerde yapılabileceğini söyledi.
- 7 Ekim'den bu yana 486 kişi Yahudi karşıtlığından gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, France 2 kanalına yaptığı açıklamada, ülkede Yahudi karşıtı olayların arttığını, bugüne kadar 486 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Filistin'e destek gösterilerinin başladığı tarihten bu yana, Yahudi karşıtlığı gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı arttı.
500 binden fazla Yahudi ile Avrupa'nın en fazla Yahudi nüfusuna sahip ülkesi olan Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti İsrail'e desteğini sürdürürken, Filistin yanlısı gösteriler yasaklanmaya devam ediyor.
Hükümet, Filistin'e destek gösterilerine topyekun yasak uygulama kararı almış, bu karar ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştaya taşınmıştı.
Danıştay ise gösterilere ilişkin toplu bir yasak kararının alınamayacağını belirterek, yetkililerin olay bazlı karar vermeleri gerektiğine hükmetmişti.
-Senatoda siyonizm karşıtlığının suç sayılması girişimi
Cumhuriyetçi Partiden Senatör Stephane Le Rudulier, Filistin'e destek gösterilerinde İsrail bayraklarının yakıldığını belirterek, "Siyonizm karşıtlığının suç sayılması" için girişimde bulunmuştu.
Le Rudulier'in öncülüğünde 16 senatör, Senatoya sundukları yasa tasarısında İsrail devletinin varlığını sorgulayanlara 1 yıl hapis ve 45 bin avro, İsrail'e hakaret edenlere ise 2 yıl hapis ve 75 bin avro para cezası verilmesini istemişti.
Tasarıda, İsrail devletine karşı nefret ve şiddeti kışkırtmaya ise 5 yıl hapis ve 100 bin avro para cezası talep edilmişti.
Fransa Ulusal Meclisinin 2019'da Yahudi karşıtlığını siyonizm karşıtlığıyla eş sayan tasarıyı onaylaması tartışma yaratmıştı.
Çok sayıda akademisyen ve bilim insani antisemitizmle mücadelenin önemine vurgu yaparken siyonizm karşıtlığının ise meşru olduğu görüşünü paylaşmıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.