Tecavüzcü Fransızdan İslami kuruluşlara skandal çağrı!
Darmanin, France Inter radyosunda, ülkede son günlerde tartışma konusu olan "Fransa İslamı Prensipler Tüzüğü"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.
"Bu tüzük çok önemli çünkü ilk kez Müslüman federasyonların çoğu Selefilik, Müslüman Kardeşler ve Tebliğ'e karşı çıkıyor. Bu çok önemli bir nokta çünkü bu federasyonların bir kısmında şimdiye kadar bir tereddüt vardı." ifadelerini öne süren Darmanin, herkesi bu tüzüğü incelemeye davet ettiğini aktardı.
Bu metnin çok önemli ve "Cumhuriyetçi" bir metin olduğunu savunan Darmanin, CCMTF ve CIMG'nin tüzüğü imzalamamasına ilişkin sorulan soru üzerine şunları söyledi:
"Bundan rahatsız oluyorum. Bununla Türkiye'nin, İslam'ın Fransa ile uyumlu olmasını ve Fransa'nın yapmayı arzuladıklarını istemediği argümanını veriyor. Ancak çok iyi insanlar da var. Örneğin (CCMTF Başkanı) İbrahim Alcı. Onunla uzun uzun konuştuk. İslam'ın Fransa Cumhuriyetiyle uyumlu olmadığını söyleyenler, Fransız kurumları nezdinde temsiliyette sorun teşkil ediliyor."
"İslamcı ayrılıkçı" olarak bilinen ve adı "Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren prensipler" olarak değiştirilen yasa tasarısının bugün Ulusal Meclis'te görüşülmeye başlandığını söyleyen Darmanin, bu tasarının, sadece teröre karşı değil aynı zamanda ayrılıkçılıkla ve "İslamcı ideolojiye" karşı mücadelede güçlü yetkiler verdiğini iddia etti.
"Örneğin şimdiye kadar İçişleri Bakanı, terör saldırıları ile bağlantısı olmayan ibadethaneleri kapatamıyordu. Yöneticilerinin ayrılıkçı sözleri nedeniyle de ibadethaneleri kapatamıyordu. Tüzüğü imzalamayan federasyonlara söyledim. Bu federasyonlara bağlı ibadethanelerde neler olduğuna bakacağız." ifadesini kullanan Darmanin, sunucunun "Bu sivil toplum kuruluşlarının, CFCM'den çıkmalarını isteyecek misiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Evet, Fransız kurumlarına bağlı yerlerde artık yer alamazlar. (İslam'ın) Fransa Cumhuriyetiyle uyumlu olduğunu ve Cumhuriyetin yasalarının Tanrı'nın yasalarından üstün olduğunu yazmayı reddedenler ile bir daha konuşmayız."
Fransa'ya yurt dışından din görevlisinin gelmemesi gerektiğini savunan Darmanin, "Erdoğan hangi hakla bizim ülkemizle ilgileniyor. Erdoğan bunu kendi diasporasını yönetmek için yapıyor." iddiasında bulundu.
"Fransa İslamı Prensipler Tüzüğü"
CFCM'in Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talebiyle hazırladığı tüzüğü birçok Müslüman sivil toplum kuruluşu imzalarken, CCMTF, CIMG ile "İnanç ve Uygulama" adlı kuruluş, Müslümanları ötekileştirdiği gerekçesiyle bu tüzüğe imza atmadı. Bu kuruluşlar tüzükteki "Fransa İslamı" söylemine tepki gösteriyor.
Tüzükte, "İslam'ın Fransa'nın değerleriyle uyumlu olması, İslam'ın siyasi amaçlar için kullanılmasının reddi, yabancı ülkelerin Fransa'da dinin yaşanmasına müdahale etmemesi ve kadın erkek eşitliği" maddeleri öne çıkıyor.
Fransa'da yaşayan Müslümanlara yönelik saldırıların "aşırıcı bir azınlık" tarafından gerçekleştirildiği ve bunların Fransız devleti ve halkıyla bağdaştırılmaması gerektiği kaydedilen tüzükte, "devletin ırkçı" olduğu söyleminin iftira atmak olduğu savunuluyor.
Tüzük, CFCM bünyesinde Ulusal İmamlar Konseyi'nin kurulmasını da sağlayacak. Bu konsey, Fransa'da imamların dini bilgilerine, öğretim becerilerine ve insani niteliklerine göre görevlerini yerine getirme konusunda onay sürecini oluşturmayı hedefliyor.
Çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 6 milyon Müslümanın yaşadığı Fransa, Avrupa'da en fazla Müslüman'ın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.
DÜŞMANLIKLARI BİTMİYOR
Fransa'da son günlerde Müslüman sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar ve baskınlar arttı.
Darmanin, 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi ile Barakacity dahil birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunun ve bir caminin kapatılacağını belirtmişti.
Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim'de bir öğretmen başı kesilerek öldürülmüştü. Fransız yetkililer, öğretmenin katil zanlısının cesedin yakınlarında elinde bıçakla görüldüğünü ve kaçtıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.
Öğretmenin, derste Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli bir karikatür gösterdiği ve velilerin buna tepki verdiği kaydedilmişti.
Macron, söz konusu cinayetin ardından yaptığı açıklamada, olayı "İslamcı terörist bir saldırı" olarak nitelendirmişti.
2018'DE SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Darmanin hakkında Ocak 2018'de tecavüz suçlamasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma, 2009'da Darmanin tarafından tecavüze uğradığını öne süren kadının Paris Savcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla açılmıştı.
Paris Savcılığı, Şubat 2018'de Darmanin'e yönelik tecavüz suçlamasıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı almıştı ancak Paris Temyiz Mahkemesi, 9 Haziran'da soruşturmanın tekrar açılmasına karar vermişti.
Darmanin, Başbakanlık görevine getirilen Castex'in hükümetinde, İçişleri Bakanı olarak atanmıştı.
KADIN ÖRGÜTLERİ PROTESTO ETMİŞTİ
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la Başbakan Jean Castex'in belirlediği yeni kabinede iki kadına taciz ve tecavüzle suçlanan Gérald Darmanin İçişleri Bakanlığı'na getirildi. Darmanin'in bakanlığa getirilmesi kadın örgütlerinin yaptığı öfkeli eylemlerle protesto edilmişti. İçişleri Bakanlığı binasının önünde eylem gerçekleştiren kadınlar Darmanin istifa!" sloganları atmıştı. Darmanin'in kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle dava eden Sophie Patterson'ın avukatı Marjolaine Vignola, Darmanin'in İçişleri Bakanı olmasıyla ilgili "Şoktayım. Bir kadına tecavüz etmekle suçlanan birinin İçişleri Bakanı olmasına çok şaşırdım" şeklinde açıklamaları olmuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.