Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2833.92
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fransa büyükelçiliğine bombalı saldırı

Libya'nın başkenti Trablus'ta Fransa büyükelçiliğine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.
Fransa büyükelçiliğine bombalı saldırı
23 Nisan 2013 14:57:00
Libya'nın başkenti Trablus'ta Fransa büyükelçiliğine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Fransa büyükelçiliğine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, büyükelçilik koruma görevlilerinden 2'si yaralanırken, büyükelçilik binası ve çevresinde maddi hasar meydana geldi.

Geçen Eylül ayında da Bingazi şehrinde ABD konsolosluğuna saldırı düzenlenmiş ve ABD Büyükelçisi Christopher Stevens'ın yanı sıra 3 Amerikalı hayatını kaybetmişti.

Libya saldırıyı kınadı

Libya İçişleri Bakanlığı, Trablus'takiFransa Büyükelçiliği'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

İçişleri Bakanlığı'nın Güvenlik İşlerinden Sorumlu Vekili Ömer el-Hazravi Libya Haber Ajansı'na (LANA) yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek saldırganların yakalanması için soruşturma başlatıldığını belirtti.

Trablus'taki Fransa Büyükelçiliği'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, büyükelçilik koruma görevlilerinden 2'si yaralanırken, büyükelçilik binası ve çevresinde hasar meydana gelmişti.

Fransa jandarma timi gönderiyor

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, saldırı haberinden sonra Libya'daki Fransız okulu ve kültür merkezinin faaliyetlerinin bir süre askıya alındığını, bu ülkedeki temsilciliklerinin güvenliğini artırmak için takviye jandarma timi gönderileceğini açıkladı.

Saldırıda yaralanan Fransız jandarmalardan birinin durumunun ağır olduğunu, diğerininse Trablus'ta ameliyata alındığını bildiren Fabius, "Bomba birkaç dakika önce patlasaydı, facianın boyutları çok daha büyük olabilirdi" dedi.