Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2863.50
BIST 100
9951.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Flaş! ABD Başkanı Trump: Esad bir hayvan

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için, "O bir hayvan" dedi.
Flaş! ABD Başkanı Trump: Esad bir hayvan
12 Nisan 2017 14:29:00
ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için, "O bir hayvan" dedi.

Fox Business kanalında yayınlanan ve Maria Bartiromo tarafından hazırlanan "Mornings with Maria" adlı programa konuk olan Trump, Esad rejimine ait Şaryat Hava Üssü'nün vurulmasının çok yerinde bir karar olduğunu ve bölgede kimyasal silahlar kullanıldığında daha önce alınması gerektiğini söyledi.

ABD'nin Suriye'ye geniş çaplı bir askeri operasyon düşünmediğini vurgulayan Trump, "Suriye'ye girmiyoruz ancak insanların çok korkunç kimyasal silahlar kullandıklarını ve güzel bebeklerin babalarının kucağında öldüğünü gördüm. İşte o zaman hemen General Mattis'i aradım ve neler yapabileceğimizi sordum" diye konuştu.

Dünyadaki en kötü tiranların bile Esad'ın kullandığı türden kimyasal silahlarla insanları hedef almayacağını dile getiren Trump, İdlib'deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili görüntüleri izleyince mutlaka bir şey yapmaları gerektiğini söylediğini belirtti.

Trump ayrıca, "Bir grup insanın üzerine kimyasal silahlar ve varil bombaları attığınız zaman o çocukların kolsuz, bacaksız ve yüzsüz halini görüyorsunuz" diyerek bu saldırıları yapan Esad' için, "O bir hayvan" yorumunu yaptı.

Suriye ve kimyasal silah kullanımı konusunda kendinden önceki Başkan Barack Obama'yı hedef alan Trump, "Benim yaptığım şeyin Obama yönetimi tarafından daha önce yapılmış olması gerekiyordu. Sanıyorum o zaman Suriye şimdikinden çok daha iyi durumda olurdu" dedi.

ABD Başkanı, Rusya'nın Şam yönetimine verdiği desteği de eleştirdi.

Trump, "Putin gerçekten çok kötü bir kişiye destek veriyor ve bu hem Rusya hem insanoğlu hem de dünya için çok kötü" açıklamasını yaptı.