Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2307.88
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda kritik viraj

Fırat Kalkanı Operasyonu, Cerablus güneyinde yoğunlaşarak devam ediyor. İki koldan ilerleyen muhaliflerin hedeflerinden biri DAEŞ'in elinde bulunan El-Bab'ı almak. .
Fırat Kalkanı Operasyonu'nda kritik viraj
31 Ağustos 2016 10:15:00
Fırat Kalkanı Operasyonu, Cerablus güneyinde yoğunlaşarak devam ediyor. İki koldan ilerleyen muhaliflerin hedeflerinden biri DAEŞ'in elinde bulunan El-Bab'ı almak. .

Örgütün Rakka'dan sonraki ikinci başkenti konumundaki ilçe, Esad rejimi, Suriye PKK'sı ve muhalifler için hayati öneme sahip. Burada büyük çatışmaların yaşanması bekleniliyor. El Bab'da kontrolü sağlayan taraf, cephede büyük avantaj sağlayacak.

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında terör örgütleriyle mücadele sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteğiyle Suriyeli muhalifler her geçen gün ilerlemeye devam ediyor. Diğer yandan Suriye PKK'sı PYD ise DAEŞ'in elindeki El-Bab'ı işgal etmeyi planlıyor. Yeni Şafak'a konuşan El- Bab Yerel Meclis Başkanı Talel Abu Suriye'nin en büyük ilçesi olan El- Bab'ın stratejik önemini anlattı. El-Bab'ın mali özelliğine dikkat çeken Abu, "El-Bab ilçesi Halep'in en büyük ilçesi, bölgenin sanayi ve ticaret merkezi olması hasebiyle özel öneme sahip.SANAYİ VE TİCARET MERKEZİDAEŞ terör örgütü ilçeyi 2014 yazında işgal etti. DAEŞ için de Rakka'dan sonra ikinci başkent niteliği taşıyor. Rejim, Suriye PKK'sı ve muhalifler için El-Bab hayati öneme sahip. Şuan Rejim'in ilçeye uzaklığı 15 kilometre iken, Suriye PKK'sı 25 kilometre, muhalifler ise 23 kilometre mesafede konuşlanmış durumda. Muhaliflerin hem Çobanbey hem de Cerablus'dan iki hat üzerinden ilerlerken, rejim Kuveyris beldesinden El-Bab yönünde ilerliyor.TUTARSIZ ABD SAVAŞI KÖRÜKLÜYORSuriye PKK'sı ise Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinden El-Bab'a yönelik tehdit unsuru olarak varlığını sürdürüyor" dedi. ABD'nin Suriye'de tutarsız politika sürdürdüğünü vurgulayan Abu, "Esad rejiminin sivil katliamları, Suriye PKK'sının Arap, Türkmen ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri tehciri, DAEŞ'in tekfir aşırılığı ve sonrasında estirdiği terör hepsinin terör örgütü olması için yeterli gerekçeler. ABD-Suriye PKK'sı organizasyonuyla üretilen farklı isimlerdeki taşeron örgütler, hem bizim hem de Suriye halkı için en büyük tehdit. Suriye'de ABD'nin tutarsızlığı savaşın dehşetini derinleştiren en önemli unsur oldu. Tüm halkımız oynanan oyunun farkındadır" ifadelerini kullandı.TOPYEKÜN SAVAŞIRIZTürkiye'nin desteğiyle terör örgütlerinden kurtulacaklarını belirten Abu, "DAEŞ terörünün mağdur ettiği on binlerce El-Bab sakini bundan sonraki süreçte yeni bir terör örgütüne daha boyun eğmeyecektir. Türkiye'nin müdahil olmasıyla birlikte kendi topraklarımızın sahibi olan Suriyeli muhalifler dışında Esad, DAEŞ ve Suriye PKK'sı gibi terör unsurlarını topraklarımızda istemiyoruz. Hem coğrafi yapıyı değiştirmeyi hedefleyen hem de tüm manevi değerlerimize düşmanlık eden Suriye PKK'sına karşı topyeku00fbn savaşmaya hazırız. Bu konu da son derece kararlı olduğumuz bilinmelidir. İnşallah Türkiye'nin öncülüğünde başlayan harekat El-Bab'a ulaşır ve halkımız 5 yılın sonunda ilk defa özlenen huzur ve barışa kavuşur" temennisinde bulundu. Yeni Şafak

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan