Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
2980.54
BIST 100
8912.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Financial Times İstanbul seçimine kilitlendi: Muhalefet sarsılıyor

Londra merkezli Financial Times gazetesi, İstanbul'a odaklanan dikkat çeken bir analiz yayımladı. Analizde, muhalefetin 2023 seçimlerinden bu yana sarsıldığına vurgu yapıldı.
Financial Times İstanbul seçimine kilitlendi: Muhalefet sarsılıyor
30 Mart 2024 10:48:18
Londra merkezli Financial Times gazetesi, İstanbul'a odaklanan dikkat çeken bir analiz yayımladı. Analizde, muhalefetin 2023 seçimlerinden bu yana sarsıldığına vurgu yapıldı.

İngiliz Financial Times gazetesi, yerel seçimler kapsamında İstanbul'da kurulacak olan sandıklardan çıkacak sonuçlara odaklandı. Analizlerine göre, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un seçimlerden zaferle çıkması, muhalefete "ağır bir darbe vurabilir".

Muhalefetin 2023'ten beri sarsıldığı vurgulanırken, İstanbul'daki CHP'nin iç bölünmelerden aldığı yenilgiden bu yana sürekli sarsıldığına dikkat çekildi. Ayrıca, altı partili ittifakın, birçok muhalefet partisinin Türkiye genelindeki belediye seçimlerinde kendi adaylarını ortaya koymasıyla bozulduğu hatırlatıldı.

İstanbul'u kaybederlerse zor durumda kalacaklar

Haberde, İstanbul'a ilişkin şu analizlere yer verlidi:

"Halihazırda kargaşa içinde olan muhalefet partileri için 'tamam ya da devam' olacak bir seçim. İstanbul'u kaybederlerse zor durumda kalacaklar."

Ayrıca, isminin açıklanmasını istemeyen İstanbul merkezli bir üst düzey CHP'li siyasetçi, "Muhalefetin, Erdoğan'ın önünde duracak gücü kalmayacak." şeklinde konuştu.

Kabaktepe: İstanbul, ülkenin geri kalanına açıklan pencere

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise İstanbul'un "kültür, iş, spor, ekonomi" açısından "ülkenin geri kalanına açılan bir pencere" görevi gördüğünü söylediği bildirildi.

Kurum'dan İmamoğlu'na suçlama

Ayrıca, daha önce Türkiye'de hükümetin deprem müdahalesindeki rolüyle tanınan Murat Kurum'un, İmamoğlu'nu İstanbul'u "afete dayanıklı" hale getiremediği için "aldatmayla" suçladığı ve 650 bin konut sözü verdiği kaydedildi.

İstanbul seçiminin geniş ölçekte sonuçları olacak

İstanbul'daki sandıklardan çıkacak sonucun, Türkiye'nin ekonomik üretiminin önemli bir kısmını oluşturan şehrin geniş kapsamlı sonuçları olacağı vurgulandı. Haberde, kazanan adayın kontrolüne "40 binden fazla çalışanı olan ve yıllık bütçesi yaklaşık 516 milyar TL (16 milyar dolar) olan bir belediyenin" sahip olacağı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "çok büyük kaynakları" barındırdığı ifade edilerek, şehri kontrol etmenin milyonlarca seçmene erişimi sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Ensonhaber

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme