Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2907.08
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Filistinli yaşlı adam öyle bir şey söyledi ki...

İşgalci kadın asker donup kaldı!
Filistinli yaşlı adam öyle bir şey söyledi ki...
09 Aralık 2017 23:23:00
İşgalci kadın asker donup kaldı!

MilatGazetesi.com

Kudüs'teki gösterilerde İsrail askerleri yine orantısız güç kullandı. Bir kadın İsrail askeri, yaşlı bir adama silah doğrulttu. Yaşlı adamın tam bu sırada verdiği cevap ise adeta tokat gibiydi. Yaşlı adam kadın askere, "Ben sadece senden değil, İsrail'den de yaşlıyım" diyerek cevap verdi.

Am not just older than you, but older than Israel. pic.twitter.com/hwteCYRxUb

u2014 Muhammad Smiry (@MuhammadSmiry) 8 Aralık 2017

Avrupa'da ABD'nin Kudüs kararına tepkiler sürüyor Bu arada ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı Dortmund ve Bremen kentlerinde protesto edildi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde faaliyet gösteren Filistin Toplulukları ve Dernekleri Birliği'nin Dortmund kentindeki Frieden (Barış) Meydanı'nda düzenlediği protesto gösterisine, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) başta olmak üzere bazı sivil toplum dernekleri destek verdi.

Soğuk havaya rağmen ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile meydanda toplananlar, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

Gösteriye katılan UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, gösteri öncesi yaptığı açıklamada Kuduu0308s'te barışın sağlanmasının duu0308nya barışının korunması anlamına geldiğini söyledi.

Sırakaya, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuduu0308s'uu0308n İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin açıklamasının buu0308yuu0308k bir sorumsuzluk olduğunu ifade ederek, "Trump'ın tek taraflı ve sorumsuzca verdiği karar, bir kez daha kilitlenen Ortadoğu barış suu0308recini buu0308tuu0308n taraflar nezdinde çıkmaza sokmaktadır." dedi.

Sırakaya, barış ve hoşgöruu0308nuu0308n kutsal kenti olarak göruu0308len, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Muu0308sluu0308manlarca eşit derecede önemli olan Kuduu0308s'ün, bir kişinin taraflı ve ideolojik kararı ile iç siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Bremen kentinde de Alman-Filistin Cemiyeti (DPG) tarafından Trump'ın kararı protesto edildi.

Almanların da destek verdiği protestoda Bremen Dom Kilisesi önünde toplanan göstericiler, "Sessiz kalmak durumu kabul etmek demektir. Filistin ve herkese barış" yazılı pankartlar açtı.

Okunan bildiride ABD'nin Kudüs tavrının uluslararası kabul görmüş anlaşmaların ihlali olduğu ifade edildi.

Hollanda

ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararı, Hollanda'nın Lahey kentinde protesto edildi.

Farklı sivil toplum kuruluşları tarafından Uluslararası Adalet Divanı (UAD) önünde düzenlenen gösteriye, aralarında Hollandalıların da bulunduğu yüz kişilik grup katıldı.

"Kudüs'ten ellerini çek" , "Kudüs Filistin'in başkentidir" ve "Hayır sana Kudüs'ü vermiyoruz" yazan döviz ve pankartlar açan göstericiler, "Özgür Filistin" , "Özgür Kudüs" sloganları attı.

Kuruluşlar adına yapılan konuşmalarda, ABD Başkanı Donald Trump'un, işgal altındaki Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı yönündeki açıklamasına tepki gösterilerek farklı kuruluşlarla dayanışma içerisinde, Hollanda'nın ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde birçok gösteriler yapıldığı duyuruldu.

Amsterdam'daki ABD Konsolosluğu önünde Museum meydanında da sabah namazını kılan bir grup Filistinli genç de Kudüs için dua etti.

İsviçre

ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararı, İsviçre'nin Cenevre kentinde de gösterilerle protesto edildi.

Cenevre merkezli Uluslararası İnsan Hakları ve Kalkınma İttifakı Derneği'nin öncülük ettiği gösteriye, İsviçre Müslümanlar Ligi, İsviçre Tunus Toplumu Derneği başkan ve üyeleriyle yaklaşık 500 kişi katıldı.

İsviçre'deki Türk toplumunun ellerinde Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdığı Cenevre şehir merkezindeki gösteri 2 saat sürdü.

"Siyonist İsrail", "Kudüs Filistin'in başkentidir" ve "Terörist Trump" yazan döviz ve pankartlar açan göstericiler, "Yaşasın Filistin" , "Filistin'in başkenti Kudüs'tür", "Terörist İsrail", "Terörist Netanyahu" sloganları attı.

Uluslararası İnsan Hakları ve Kalkınma İttifakı Derneği Başkanı Ender Demirtaş, "İsviçreli Müslümanlar olarak Trump'ın kararını kabul etmiyoruz. Biz bugün meydanda Filistin'in başkentinin Kudüs olduğunu tüm dünyaya haykırdık. Aynısı İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan da istiyoruz. Kudüs sonsuza kadar Filistin'in başkenti olacaktır." dedi.

Demirtaş, Filistin davasına inanan herkese, İsrail ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Gösteri olaysız sona erdi.