Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Filistinli sporcular Paris'te bayraklarını dalgalandırıcak

Paris 2024 Olimpiyatları'nda yarışacak olan Filistinli sporcular, ülkelerinin bayrağını gururla dalgalandırmak için Paris'e geldiklerini belirtti.
Filistinli sporcular Paris'te bayraklarını dalgalandırıcak
26 Temmuz 2024 10:17:17
Paris 2024 Olimpiyatları'nda yarışacak olan Filistinli sporcular, ülkelerinin bayrağını gururla dalgalandırmak için Paris'e geldiklerini belirtti.

Fransa'nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı'na ulaşan kafiledeki sporculardan yüzücü Yazan Al Bawwab, judocu Fares Badawi ve boksör Wasim Abusal açıklamalarda bulundu.

Bawwab, coşkulu karşılama nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Hiçbirimiz bu kadar kişinin bizi karşılamasını beklemiyorduk. Ülkemiz baskı altındayken buraya gelip destek olan herkese minnettarız. Biz de diğer insanlar gibi spor yapmak istiyoruz ve eşit muamele görmek istiyoruz. Herkese gönülden teşekkür ederiz," dedi.

Filistin'deki vatandaşlarına selam gönderen Bawwab, "Filistinlileri ve dünya genelinde bizi destekleyen herkesi çok seviyorum. Bizler insanız, ancak insan gibi muamele görmüyoruz. Spor yaparken eşit olduğumuzu anlamalılar," diye ekledi.

paris-filistin_d73f7929fdfeec79912ca27480b25385.jpg

İsrail'in saldırılarıyla ilgili soruya, "Siyasi açıklamalarda bulunmuyorum ama biz de insanız. Bize de diğerlerine verilen insan haklarını verin." yanıtını veren Bawwab, "Fransa, Filistin'i bir devlet olarak tanımıyor. Ancak ben buraya Filistin bayrağını dalgalandırmak için geldim. Ülkesi bulunmayan 15 milyon insan olduğumuzun bilincinde hareket ettiğimizin farkına varılmalı. Polisler, protesto amacıyla dahi bayrağımızı taşımamıza izin vermiyor ama burada beni engelleyemezler." ifadelerini kullandı.

Badawi: 'Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz'

Filistinli judocu Fares Badawi, Fransa'da ülkesini temsil edeceği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Burada olduğum için çok mutluyum. Bizi çok güzel karşıladılar. Umarım ülkemizi en iyi şekilde temsil edebiliriz. Buradayız, güçlüyüz, güçlü kalacağız ve hiçbir zaman pes etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

filistinli-sporcu_24f780f9b141df6c5bff28b849ca3bdb.jpg

Wasim Abusal da kendisinin Filistin'i olimpiyatlarda temsil eden ilk boksör olduğuna dikkati çekerek "Bugün Paris'teyiz. Burada kendimi ailemin arasında hissediyorum. Buradaki insanların hepsi bizim için geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.