Fidan'ın tekrar MİT'e atanması Danıştay'a taşındı
10 Mart 2015 17:59:00
CHP'den milletvekili aday adaylığını açıklayan eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, Hakan Fidan için harekete geçti.
Hakan Fidan'ın tekrar Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na atanma işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açıldı. Davayı açan CHP'den Milletvekili aday adaylığını açıklayan eski Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yapılan atama işleminin hukuk devleti ilke ve kurallarından, objektiflikten uzak parti devleti oluşturmaya dönük bir işlem olduğunu kaydetti.
FİDAN, TEKRAR MİT'E ATANDI
Hakan Fidan, MİT milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti. AK Parti'den aday adayı olan Fidan, dün adaylık başvurusunu geri çektiğini duyurdu. Dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Fidan tekrar MİT müsteşarlığına atandı.
EMİNAĞAOĞLU, DANIŞTAY'A DAVA AÇTI
Fidan'ın tekrar müsteşarlığa atanması ile ilgili olarak Eminağaoğlu Danıştay'a dava açtı. Eminağaoğlu, Hakan Fidan'ın, "aday adaylık" sürecinde başvurusunu geri alması nedeniyle, bu başvurunun Devlet Personel Başkanlığı ve yargı uygulamaları gözetildiğinde, seçim için istifa kapsamında değerlendirilmeyip normal istifa olarak değerlendirilmesi karşısında, daha önce TSK'daki kamu görevinden ve sonra yaptığı akademisyenlik dahil görevden istifa etmiş olması nedeniyle, ikiden fazla istifa etmeme kuralını ihlal ettiğini, bu durumda tekrar kamu görevlisi olarak atanamayacağını vurguladı.
MİT YASASININ 14. MADDESİNİ HATIRLATTI
Eminağaoğlu, MİT müsteşarlığı ve müsteşar yardımcılığı atama kararnamelerinin gizli olması, 17 Nisan 2009 olarak bilgilerin yer almasına rağmen, MİT'te ilk kez 17 Nisan 2010 tarihinde görev aldığının ifade edildiğini bildirdi. Eminağaoğlu, Fidan'ın MİT Yasası'nın 14. maddesi gözetildiğinde, istifa tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe devlet memuru olamaması, başvurusunu geri alma işlemi nedeniyle, seçim kapsamında değerlendirilemeyecek bu istifası karşısında anılan madde uyarınca tekrar kamu görevine atanmasının mümkün bulunmadığını ileri sürdü.
ATAMANIN DURDURULMASINI TALEP ETTİ
Yapılan atama işleminin hukuk devleti ilke ve kurallarından, objektiflikten uzak parti devleti oluşturmaya dönük bir işlem oluğunu vurgulayan Eminağaoğlu, giderilmesi güç veya olanaksız zararlara yol açacak açık hukuka aykırılıklar içermesi nedeniyle atamanın iptali ve yürütmesinin durdurulması talep etti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.