FETÖ''nün TSK yapılanmasına ağır darbe
Derlenen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar devam ediyor.
Savcılığın, örgütün 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" soruşturmalarının haricinde askeri yapılanmaya yönelik yürüttüğü çalışmalarda, örgüte mensup askerler ile askerlerden sorumlu olduğu tespit edilen ''mahrem imam'' olarak bilinen sivillerin sabit-kontörlü veya ankesörlü telefon üzerinden iletişim kurdukları tespit edildi.
Bu tespit üzerine, soruşturmayı yürüten savcılığın talimatıyla, 29 Kasım 2017'den bu yana peyderpey yapılan operasyonlarda çeşitli rütbelerde görev yapan 989 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 830'u yakalanırken, 159'u ise halen firari olarak aranıyor.
Soruşturma kapsamında yakalanan 830 askerden, aralarında emekli general ve üst rütbedeki muvazzafların da bulunduğu 523'ü ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanırken, 307 asker ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında, örgüt içerisinde bu askerlerden sorumlu olan 199 sivil şüphelinin de çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmasına karar verildi.
Doğruluğu araştırıyor...
Söz konusu operasyonlarda gözaltına alınan askerler arasındaki çok sayıda itirafçının ifadesi de savcılık tarafından tek tek değerlendirilip, doğruluğu araştırılıyor.
Soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan askerlerin itiraflarında, genelde örgüt içi iletişimleri, görüştükleri kişilere ilişkin beyanları ve teşhislerin yer aldığı öğrenildi. Savcılık, hem etkin pişmanlık doğrultusunda alınan ifadeler hem teşhisler hem de sabit-kontörlü hatlar üzerinden yapılan incelemeler sonucunda yeni isimlere ulaşıyor.
Savcılığın, FETÖ'nün TSK yapılanması ve bu yapılanmadaki askerlerden sorumlu sivil yönetici unsurların örgüt mensubu askerlerle iletişim sağlama yollarından biri olarak ''kamu kullanımına açık büfe, market, gazete bayisi gibi yerlerde kurulu sabit ve ayrıca ankesörlü hatların kullanılmasına'' ilişkin hazırladığı tespit ve değerlendirme tutanağını da tüm illerin cumhuriyet başsavcılıklarına gönderdiği öğrenildi. Bu tutanağın terör örgütüne yönelik soruşturmalara delil olarak değerlendirilebilmesi amacıyla gönderildiği aktarıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.