FETÖ'nün robotlaştırdığı öğrenciler özgürleşecek
ŞERİF VAROLİSTANBUL
Türkiye FETÖ ile mücadelesini her alanda sürdürüyor. FETÖ'nün kendini en çok ön plana çıkardığı alan olan eğitimde verilen zararlar onarılmaya çalışılıyorken tüm dünyada FETÖ okulları kendi ülkesine karşı hain yetiştiren birer suç merkezleri haline gelmiş durumda. İşte bu hasarları gidermek için eğitimciler de harekete geçti.
Yrd. Doç. Dr. Hamit Akçay liderliğinde faaliyetlerini sürdüren Kaşif Çocuk Anaokulları 2010 yılından beri üzerinde çalıştıkları yerli ve milli bir eğitim modelini tamamladıklarını açıkladı. DEBİ-T adı verilen bu yeni eğitim modelinin en temel özelliği yerli ve milli olması.
FETÖ'nün uzun yıllardır eğitim sistemimizde oluşturduğu ağır tahribatları gördüklerini ve bu sebepten dolayı bu tahribatları gidermek kendi alanlarında uzman pek çok akademisyenle birlikte kolları sıvadıklarını belirten Yrd. Doç Dr. Hamit Akçay şunları söyledi; 'FETÖ okullarının en büyük özelliği robotlaştırılmış insan yetiştirmektir. Bu okullarda ezberci sistemin açıklarından faydalanarak, tekrar ve test çözmeye dayalı bir sistem oluşturulmuş, çocukların tüm zihinsel melekeleri öldürülerek tek boyutlu, çoktan seçmeli sınav sorusu çözmeye şartlı robot beyini ancak sınavlarda başarılı bir kitle ortaya çıkarılmıştır. FETÖ sistemi düşünmeyi yok etmiş, bilmeyi ve ezberi düşünme yerine ikame etmiştir. FETÖ yoğun bilgi bombardımanına tuttuğu çocukları anti sosyal robotlara çevirmiş, adeta robotlaşan bu bireyler kendi benzerlerinin dışında kalan insanları başka bir canlı türü olarak görmeye başlamıştır. Kaşif Çocuk Akademisi programlarında ise insan tek boyutu ile değil, duygu, düşünce, beden ve ruh ile birlikte bütünsel bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Bilgi yerine düşünme, öğrenme yerine keşfetme yolunda tüm okul sistemi çocuklara eğitim ebeliği yapar ve çocukların kendilerinden başlayarak, halka halka, toplumu, çevreyi ve tüm kainatı keşfetme yolculuğunda çocuklara yoldaşlık eder.'
Dünyada geçerliliği olan Montessori, Waldrof, Emil Regio, High Scope gibi eğitim modellerinin yanına Türkiye menşeli bir eğitim modeli inşası için yola çıktıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Hamit Akçay uzun yıllar boyunca teorik ve pratik çalışmaların sona erdiğini ve DEBİ-T Eğitim modelini tescilleyerek dünyaya açtıklarını belirtti. Bu meseleyi milli bir mesele olarak gördüklerini ifade eden Hamit Akçay ülkemizin yaşadığı olağanüstü koşulları göz önüne alarak tescilli eğitim modellerini dileyen özel eğitim kurumlarına ücretsiz olarak verme, onları destekleme kararı aldıklarını belirtti. Eğitim meselesinin ülkenin en hayati konularından birisi olarak gördüklerini belirten Akçay, bu nedenle FETÖ eğitiminin panzehiri olan bu yerli eğitim modellerini ücretsiz olarak kamuoyu ile paylaşma kararına vardıklarını belirtti.
Debi-T Nedir:
DEBİ-T Kaşif Çocuk Akademisi Akademik Komisyonu'nun geliştirdiği eğitim programıdır. Temel felsefesi keşfetmeye dayalıdır. DEBİ-T eğitimim sisteminin temel önermesi şöyle ifade edilmektedir; "İnsanoğlunun dünyadaki varlık sebebi, kendinden başlayarak tüm evreni keşfetmesidir. Bu nedenle tüm eğitim öğretim esasları insanın bu yürüyüşüne eşlik edecek şekilde tasarlanmalıdır. Eğitim süreçlerinde tutum ve beceri gelişimini çocuğun fıtratını merkeze alarak sürdürülmelidir." Bu anlayışa bağlı olarak DEBİ-T eğitiminde esaslar şu şekilde ifade edilmektedir.
D: Doğayı sevdirir, Dil ve Düşünce becerilerini arttırılır. Eğitim Değerler ile Duyarlılıklar üzerine inşa edilir.
E: El becerileri ve Estetik becerilerini harmanlar, Etik değerleri Eğitimin merkezine yerleştirilir.
B: Bilim ve Bilgi'yi Bütünleşik eğitim anlayışımızla öğretilir
İ: İrfan ve İnsan merkezli tutum geliştirmeye odaklanır.
T: Türkiyelidir. Bu Topraklardan beslenmiş olup, bu Toprakları bereketlendirmek hedeflenir.
Yrd. Doç. Dr. Hamit Akçay Kimdir?
1973 yılında Erzurum'da Doğdu. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. Uzun yıllar özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Akademisyen ve yöneticiliğin yanı sıra yazar olarak da Star, Diriliş Postası, Müstakil Gazete, İstiklal gibi çeşitli günlük gazetelerde, haftalık ve aylık dergilerde eğitim ve yönetim üzerine makaleler yayınladı. 2010 yılında Türkiye'nin okul öncesi eğitiminde eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla bir grup akademisyen arkadaşı ile birlikte Kaşif Çocuk Akademisini kurdu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.