Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ'nün oyununa gelmeyin

Güney Afrika'da etkin olan FETÖ'cülerin Türk işadamı ve misyonlarına yönelik karalama kampanyası ve hedef göstermelerine MÜSİAD sert tepki gösterdi. Ankara'daki G. Afrika Büyükelçiliği'ne yazı yazan MÜSİAD, FETÖ kumpaslarına karşı Türk işadamlarının yalnız bırakılmamasını istedi.
FETÖ'nün oyununa gelmeyin
09 May 2018 11:19:00
Güney Afrika'da etkin olan FETÖ'cülerin Türk işadamı ve misyonlarına yönelik karalama kampanyası ve hedef göstermelerine MÜSİAD sert tepki gösterdi. Ankara'daki G. Afrika Büyükelçiliği'ne yazı yazan MÜSİAD, FETÖ kumpaslarına karşı Türk işadamlarının yalnız bırakılmamasını istedi.

KORAY TAŞDEMİR

FETÖ'cülerin Türkiye'deki 17-25 Aralık kumpaslarının bir benzeri Güney Afrika'da yaşanıyor. Güney Afrika'da FETÖ ile arasına mesafe koyan iş adamlarını karalamak ve yıpratmak adına kumpasa başlayan FETÖ'cüler, Güney Afrika MÜSİAD Başkanı Ebubekir Salim hakkında düzmece gerekçelerle dava açtırdılar. FETÖ'cüler davalara bakan mahkemeleri de etkilemeye çalışıyorlar. MÜSİAD merkezi ise FETÖ'cülerin faaliyetleri konusunda Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçiği'ni uyararak Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk işadamlarına yönelik bu kumpas faaliyetlerinin takip edilmesini isteyerek bu organize karalama kampanyasına izin verilmemesini istedi.

FETÖ'nün hedefi Güney Afrika

Güney Afrika'ya kaçan FETÖ'cüler, Türkiye'nin yanında saf tutan işadamlarına karşı iftira kampanyası sonuçsuz kalınca bu kez 17/25 benzeri bir kumpası Güney Afrika basınını kullanarak organize ederek CyrilRamaposa'nın devlet başkanı seçilmesiyle yeni bir döneme giren Türkiye-Güney Afrika ilişkilerini baltalamaya çalışma yolunu tercih ettiler. Özellikle de MÜSİAD Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim'i hedefe koyan FETÖ, Salim'in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkedeki FETÖ'cülere karşı faaliyetlerini gerekçe gösteriyor. Güney Afrika'daki üst düzey yöneticilerle teması bulunan Salim, ülkedeki FETÖ'cüleri rahatsız eden isimlerin başında geliyor.

Bu iftira ve tehditlere müsaade etmeyiniz

MÜSİAD'ın Güney Afrika Büyükelçiği'ne gönderdiği yazıda, "CyrilRamaphosa'nın Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkan'ı seçilmesiyle beraber oluşan sıcak ve müspet hava, Güney Afrika-Türkiye ilişkilerine yeni bir ivme kazandırmıştır" denilerek "26-28 Temmuz 2018 tarihleri arasında Güney Afrika'da düzenlenecek olan BRICS Liderler Zirvesine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacaktır. Bu sebeple, Devlet Başkanları ziyaretlerinin verimli geçmesi için MÜSİAD Güney Afrika Temsilciliğimiz, Pretorya Türk Büyükelçiliğimizle işbirliği içerisinde yoğun bir çalışma programı içerisinde bulunmaktadır. MUSİAD Genel Merkez olarak da, bu tarihi zirveye büyük önem atfetmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.Son günlerde,Güney Afrika'da, MÜSİAD'a ve MUSİAD Güney Afrika Başkanı Sayın Abubekir Salim'e yönelik sosyal medya hesapları ve yazılı basın üzerinden, kişilik haklarını ve ticari itibarını hedef alan çok yoğun ve son derece organize bir karalama kampanyası yürütüldüğü ifade edilen yazıda,"Gerek MÜSİAD'ımıza ve gerekse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı yürütülen bu kampanyalarının tamamının hukuki süreç içerisinde yakinen takip edilmesi; Başkanımıza, Türk ve Güney Afrikalı işadamlarımıza hakaret, iftira ve tehditlere müsaade edilmemesi hususlarında göstereceğiniz hassasiyetten emin olduğumuzu belirtmek isteriz" denildi.