FETÖ'nün ilahiyat kadroları halen aktif
15 Temmuz ihanetinin ardından yapılan başarılı operasyonlarla FETÖ'ye ağır darbeler vuruldu. Yaklaşık 170 bin şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, bunlardan 50 bine yakını tutuklandı.
Eli kanlı örgütte yönetici pozisyonunda olanların bir kısmı kaçtı, bir kısmı yakalandı. Verilen bütün çabalara karşın FETÖ, tabanı diri tutmak ve çözülmeyi önlemek amacıyla hala sinsice hareket ederek ülke genelinde yeni yapılanmaya gidiyor. Bunun en somut örneği ise İzmir'de yaşandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terör ile İstihbarat Şubesi ekipleri, örgüt adına İzmir'de faaliyet yürütmeye devam eden şüphelileri adım adım izledi. Yaklaşık 4 ay boyunca yapılan teknik takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. 25 Temmuz günü İzmir merkezli, İstanbul, Aydın ve Muğla'da 132 örgüt üyesinin adreslerine eşzamanlı operasyon yapıldı.
Şüphelilerin 121'i kıskıvrak yakalandı. Örgütün Ege bölge imamı 'Ali' kod adlı N.K. da (36) yakalanan şüpheliler arasında bulunuyor. Alınan bilgilere göre N.K, örgütün 15 Temmuz sonrası Ege bölge imamlığı görevine getirdiği ikinci isim. Teknik takibe alınan N.K. 4 ay içinde 2 kez eşinin telefonuyla görüşme yaptı ve bu görüşmelerde sesini değiştirdi. Operasyon sırasında kaçmaya çalışan ancak bunda başarılı olamayan FETÖ Ege imamı, yanında örgüte ait 442 bin dolar para, çok sayıda cep telefonu ve dijital mazlemeyle birlikte ele geçirildi. Sakal bıraktığı görülen N.K'nın eski görüntüsünden hayli farklı bir kimliğe bürünmüş olması dikkat çekti.
KRİPTO SORUMLUSU VAR
İzmir polisinin yaptığı teknik takip sonucu örgütün İzmir yapılanması ve faaliyetleri deşifre oldu. Buna göre FETÖ, İzmir'i 14 'büyük bölge'ye ayırdı, bunların altında da çok sayıda 'küçük bölge' bulunuyor. Yeraltında halen aktif şekilde çalışan terör örgütünde 'sohbet abisi', 'muhasebe sorumlusu', 'kasa sorumlusu', 'kriptolu haberleşme sistemini cep telefonu ve tablete yükleyen ve bunları denetleyen teknik cihaz sorumluluları' görev alıyor. Yani örgütte halen, kripto haberleşme sisteminin bile sorumlusu var.
KOD İSİMLER SIK DEĞİŞİYOR
FETÖ'nün mali kaynaklarına da darbe indirilen operasyonla birlikte, örgütün büyük bir gizlilik içinde hareket ettiği, bu kapsamda yeni yöntemler geliştirdiği tespit edildi. Buna göre örgüt üyeleri, deşifre olmamak için sık sık kod isim değiştiriyor. FETÖ, yeni eleman temini konusunda da çok gizli çalışıyor. Bu konuda sıkı tedbir kuralları var. Örgütün dağılmasını önlemeyi amaçlayan FETÖ üyeleri, emir-komuta zinciriyle hareket ediyor, hiyerarşi dışına kesinlikle çıkmıyor. Ülke genelinde görev alacak sorumlular atama yöntemi ile belirleniyor, deşifre olan veya yakalanan örgüt yöneticisinin yerine hemen atama yapılıyor.
KAFEDE, PARKTA, ARAÇTA TEDBİRLİ TOPLANTILAR
İzmir merkezli operasyon, örgüt üyelerinin yaptıkları toplantıları da deşifre etti. Pazartesi günleri 'büyük bölge' sorumlularının toplantı yaptığı, salı, çarşamba, cuma günleri de 'küçük bölge' sorumlularının toplandığı anlaşıldı. Söz konusu toplantıların bazen araçlarda, bazen de kafe, park ya da daha önceden kiralanmış ancak boş tutulan evlerde yapıldığı belirlendi. Ayrıca örgüt üyeleri, toplantılardan belli bir süre önce ve sonra telefonlarını mutlaka kapalı tutuyor.
İşte Coco ekranı
İzmir'de Başsavcıvekili Okan Bato'nun titizlikle yürüttüğü soruşturma, FETÖ'nün para toplama faaliyetlerine devam ettiğini de ortaya koydu. Teröristbaşı Fetullah Gülen'in talimatlarının iletildiği ve örgütsel faaliyetlerle ilgili kararların alındığı toplantılarda, himmet, burs, kurban ve 'mağdur zarfı' adı altında para toplanıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.