Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ’nün daha fazla üstüne gidilmeli!

Milat Gazatesi’nin gündeme getirdiği AK Parti Eski Milletvekili Metin Külünk’ün FETÖ elebaşı Gülen tarafından aleni tehdit edilmesini olayı hakkında konuşan kanaat önderleri, FETÖ ile her kulvarda mücadele edenlerin hedef gösterildiğini söyleyerek Külünk olayının üzerine gidilmesi gerektiğini söylediler.
FETÖ’nün daha fazla üstüne gidilmeli!
31 Ekim 2018 10:07:00
Milat Gazatesi’nin gündeme getirdiği AK Parti Eski Milletvekili Metin Külünk’ün FETÖ elebaşı Gülen tarafından aleni tehdit edilmesini olayı hakkında konuşan kanaat önderleri, FETÖ ile her kulvarda mücadele edenlerin hedef gösterildiğini söyleyerek Külünk olayının üzerine gidilmesi gerektiğini söylediler.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

FETÖ elebaşı tarafından hedefe konulan AK Parti Eski Milletvekili Metin Külünk’ün mağduriyetini gündeme taşıyan Milat’a kanaat önderlerinde destek geldi. FETÖ elebaşının “Balyozculara karşı, ‘külünkçülere’ karşı, sürekli sizin üzerinize mızraklarla gelenlere karşı, sizi zindanlara atanlara karşı, şakî bir şebeke gibi gösterenlere karşı, siz de “Hakkımı helal ettim!” demeye kendinizi hazırlayın. Efendim, bu, yiğitçe bir şey olacak, babayiğitçe bir şey olacak.” şeklinde sözleri sonrası açıklama yapan gazeteci yazarlar FETÖ aleyhinde konuşan birçok savcı varken neden Metin Külünk’ün hedef gösterildiğinin anlaşılmadığını FETÖ’nün çöküşe giren bir örgüt refleksi gösterdiğini söylediler.

“Bunu takip edilmesi lazım”

Gazeteci Yazar Rahim Er, bu tarz tehditleri beklemek gerektiğini ortada üç beş kişilik bir şebekenin değil teşkilatlanmış, ciddi manada para yönelten, ciddi manada taraftar kitlesi olan bir yapı olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeleri yaptı: “Birçok ülkede yer etmiş olan ve 15 Temmuz’dan sonra da Türkiye’de canı çok fena bir şekilde yakılan, dünyada kendisine rahat verilmeyen bir örgüt mevzu bahis. Bu tabi ki aslı olsun veya olmasın kendisini şu kadar ve ya bu kadar rahatsız eden kişilere, kurumlara; bunlar hakim, savcı, siyasetçi, yazar, fikir adamı olur… Bunlara tehditler savuracaktır. Bunu yaparken taraftarlarına heyecan vermek, ölmedeki mücadelemize devam ediyoruz, devam edeceğiz anlamı olduğu gibi göz korkutmak maksatları da güdülebilir. Bugüne kadar bu örgüt ile uğraşan siyasetçi yargı mensubu, polis, emniyet mensubu, gazeteci, fikir adamı, yorumcu oldu ve olacaktır da. Ama bunların içinden yalnızca Metin Külünk beyin seçilip ima ile ‘onun’ işaret edilmesi şu an itibariyle neden böyle, elimizde bir malzeme, bir bilgi yok. Bunun takip edilmesi lazım. Devamı gelecek mi, başkaları da kast edilecek mi? Bu örgütün yeni bir safhaya girdiğinin işareti hafife almamak lazım. Çok ciddiye almaya gerek olmadığı gibi ihmal etmek hafife almak da yanlış olur. 160 ülkeye yayılmış, birçok alanda faaliyet gösteren, iddiaları olan, arkasında yabancı devletlerin olduğu bir örgüt; mücadeleyi bırakmamak, yıkılmamak için kendine göre taktikler geliştirebilir. Her türlü örgüt böyle; şekil değiştiriyor, isim değiştiriyor, kılık, yol, mekân değiştiriyor. Bu şüphesiz ki istihbaratın ve devletin aklındadır ve hesabındadır. Böyle bir gelişme de olmuş olabilir.”

“Mücadele edenlere saldırıyorlar”

Gazeteci Yazar Emin Pazarcı, FETÖ elebaşısının tehditlerine tepki göstererek, “Eşkıya elebaşısının bugüne kadarki çeşitli hezalanlarından birisi bu o açıdan zaman zaman birtakım hedefler gösteriyor ama eski gücü ve itibarı da kalmadığı için hezeyandan ibaret. Herkes kendisini de biliyor hedef gösterdiği kişileri de biliyor. Kendisi ile mücadele edenlere karşı o da kendince birtakım saldırılar yapıyor. Eşkıyabaşının hedef gösterdiği kişi muteber kişidir. Değerli madenler yere düşmekle hiçbir şey kaybetmez. Alçaklar da yüksek yerlere çıkmakla alçaklıktan kurtulmaz” değerlendirmesini yaptı.