Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ’cüler Gazi hakkında dava açtı!

15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsü’nde vurulan ve 20 kez ameliyat olan Gazi Levent Deveci, FETÖ’cü darbecilerin avukatı Meliha Mutlu’nun açtığı ‘hakaret’ davasında yargılanıyor.
FETÖ’cüler Gazi hakkında dava açtı!
22 Şubat 2019 18:21:00
15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsü’nde vurulan ve 20 kez ameliyat olan Gazi Levent Deveci, FETÖ’cü darbecilerin avukatı Meliha Mutlu’nun açtığı ‘hakaret’ davasında yargılanıyor.

KORAY TAŞDEMİR-İSTANBUL

FETÖ’cü hain ve işbirlikçilerin 15 Temmuz 2016’da giriştiği hain darbe teşebbüsü sırasında sabaha kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde direnen Gazi Levent Deveci, 20 metre mesafeden ağzından vuruldu. Geçtiğimiz günlerde yirminci ameliyatını olan Gazi Deveci, darbeci hainlerin yargılandığı davanın duruşmalarında verdiği ifadeler ile hainlerin inkâr siyasetini de bozarak gerçekleri ortaya çıkardı.

15 Temmuz 2016 gecesi darbe teşebbüsünde bulunan askerler Boğaziçi Köprüsü’nü işgal etmiş ve burada bir çok vatandaşı şehit etmişti. Levent Deveci ise bu köprüde ağzından vurularak gazi olmuştu.

Savcı nasıl kabul etti?

Ancak Gazi Deveci’nin 2017’de katıldığı bir duruşmada, darbecilerin avukatlarından Meliha Mutlu’nun kendilerine sözlü saldırıda bulunması üzerine Mutlu’ya verdiği cevap, hakkında hakaret davası açılmasına neden oldu. Avukat Mutlu’nun duruşma arasında gazilere ‘Siz erkek misiniz, ne biçim insansınız’ şeklinde sözlü saldırısına ‘Terbiyesiz, ahlaksız’ şeklinde cevap vermesi üzerine Mutlu, Gazi Deveci hakkında suç duyusunda bulundu. Savcı da Mutlu’nun suç duyurusunu kabul ederek Deveci hakkında dava açtı.

Ağzında dikişle mahkemede

Gazi Deveci, “Ameliyatlarım devam ettiği için mahkemelere katılamadım ancak 2017’de Aile Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın çağrısı üzerine mahkemede ağzımda dikişler olduğu halde ifade verdim. 15 Temmuz’da 22.30’dan 4.30’da kadar yakınen gördüğüm için olup biteni anlattım. Benden önce de sanıklar ifade veriyorlardı ve yalan söylüyorlardı, ben de bunların yalanlarını bütün açıklığı ile ortaya koydum. Karanlık nokta bırakmadım. Karşı tarafın avukatları da sözümü kesmek için masaya vuruyorlardı ama bu kez de hâkim onları uyardı. Hâkim beni yanına çağırdı, kürsüden indi ve ağzıma, ayağıma falan baktı” diye konuştu.

Levent Deveci, TC Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Gazilik Beraatı’nı gösterdi.

‘Sen ne biçim erkeksin’

Deveci, duruşmaya ara verildiğinde yanında bir başka gazi ile birlikte bir köşede beklediklerini ve o sırada Avukat Meliha Mutlu’nun kendilerine sözle sataştığını belirterek “Yanımda 15 Temmuz’da başından vurulmuş ve psikolojisi de iyi olmayan bir gazimiz vardı. Ona ‘Sen nasıl bir erkeksin, siz ne biçim insansınız’ şeklinde sataştı. Ben de ‘Sen ne kadar terbiyesiz birisin, provoke ediyorsun, sen bir de avukatsın, sen hiçbir şeye layık değilsin terbiyesizsin, ahlaksızsın’ dedim. Sonra oradan ayrıldım” diye konuştu.

Gazi Deveci, narmol yaşamına dönmek için onlarca kez ameliyat edildi.

FETÖ’cüler hâlâ içimizde

2018’de kendisini karakoldan aradıklarını söyleyen Deveci, “Avukat Mutlu hakkımda suç duyusunda bulunmuş ve konuyla ilgili hakkımdaki hakaret suçlamasından dolayı ifade vermem gerektiğini söylediler. Ben de kendilerine karakola gelmeyeceğimi söyledim. Sonra İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı ile görüştüm, bana bir avukat yönlendirdiler. Avukat, suçlamaları kabul etmememi, olaydan bir şey çıkmayacağını kapanıp gideceğini dava açtırmayacaklarını söyledi” dedi. Deveci, geçtiğimiz günlerde savcının suç duyusunun kabul ettiğini ve hakkında dava açıldığını öğrendiğini kaydeden Deveci, “Avukatı aradım, bir çıkmayacağını söylediklerini hatırlattım, davadan korkmadığını ama burada yargılananın Levent Deveci değil devlet olduğunu söyledim. Bunlar bu kadar ileri gidiyor ama karşılığında bir şey yapılmıyor. Bir savcı bu davayı kabul ediyorsa hala içimizdeler demektir” şeklinde konuştu.