Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ'cü eski HSK üyesi Teoman Gökçe kimdir?

FETÖ'den tutuklu olarak yargılanan eski HSK üyesi Teoman Gökçe cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonrası öldü. Spor yaptıktan sonra fenalaştığı belirtilen Teoman Gökçe kaldırıldığı hastane hayatını kaybetti. Peki FETÖ'cü Teoman Gökçe kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...
FETÖ'cü eski HSK üyesi Teoman Gökçe kimdir?
03 Nisan 2018 14:41:00
FETÖ'den tutuklu olarak yargılanan eski HSK üyesi Teoman Gökçe cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonrası öldü. Spor yaptıktan sonra fenalaştığı belirtilen Teoman Gökçe kaldırıldığı hastane hayatını kaybetti. Peki FETÖ'cü Teoman Gökçe kimdir? Neden öldü? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

FETÖ tutuklusu Teoman Gökçe kaldığı cezaevinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağman kurtarılamayan FETÖ üyesi Teoman Gökçe yaşamını yitirdi. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Teoman Gökçe kimdir? Nerelidir? Neden öldü? Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz...

Edinilen bilgiye göre HSK eski üyesi Gökçe, cezaevinde bir süre spor yaptıktan sonra, Ataman ile beraber kaldığı koğuşuna gitti. Gökçe daha sonra koğuşunda fenalaştı. Gökçe'nin fenalaştığını gören Ataman da panik butonuna basarak cezaevi görevlilerine haber verdi. Ancak Gökçe, buraya gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı. Gökçe'nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Küçükçekmece Adliyesi eski hakimlerinden olan ve FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Emir Bay, Teoman Gökçe aleyhinde ifade vermişti. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için ifade veren Emir Bay, şunları söylemişti: "Yargıtay'da Tetkik Hakimi olan Mehmet Fansa evlilikler için bekarlara yardımcı oluyordu. 2010 yılı HSYK seçimlerinden sonra sivil abiler olarak tanıtılan şahıslar sohbetlere gelmeye başladı. HSYK üyesi Teoman Gökçe ile HSYK seçimleri öncesi bir evde toplandık. Seçim çalışmalarını konuştuk"

Firari darbeci eski Kurmay Albay İlhami Polat'ın eşi eski hakim Suzan Polat'da Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesinde Teoman Gökçe ile ilgili şunları söylemişti: "Teoman Gökçe (eski HSYK üyesi) benim Gölbaşı'na atanmama yardımcı oldu. Eşim Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı'na atandı. İlhami'nin sivil bir abisi vardı, onlarla görüşüyordu. Görüşmelerini de evde yapıyordu, beni yanında çok sık götürmezdi. Gittiğimiz zamanda evin hanımı ile oturur normal sohbet ederdim. Eşim, askerlerin ve üslerinin olduğu resmi toplantılarda alkol alırdı ancak normal aile hayatında alkolden uzaktı, evinde kesinlikle alkol içmezdi. Bu yapının düşüncelerini hiçbir zaman benimsemedim ancak eşimin cemaatçi olması sebebiyle mecburen bunlarla aynı ortamlarda bulundum. Eşim nedeniyle bu işlere bulaştırıldım."

Teoman Gökçe Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? İstanbul Adli Yargı hakim adayı olarak başladığı mesleki hayatına Yalıhüyük ve Beşiri Cumhuriyet savcılığı, Yargıtay Onuncu Ceza Dairesi tetkik hakimliği, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği 1. Daire üyesi olarak görev yapmıştır.

Evli ve bu evliliğinden iki evladı olan Teoman Gökçe 15 Temmuz darbe girişiminde fetö üyesi olduğu gerekçesi ile tutuklu olarak bulunduğu Sincan Cezaevinde 02 Nisan 2018 tarihinde 49 yaşında iken kalp krizi neticesinde yaşamını yitirmiştir.