Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ'ye 'terörist' dediği için ceza aldı

Teröristbaşı Fetullah Gülen'e "vatan haini" ve "terörist" dediği için skandal bir kararla ceza alan gazeteci Hüseyin Adalan'ın mahku00fbmiyeti üst mahkemece onanırsa Gülen'e "terörist" diyen herkese hapishane yolu açılacak. Yargının bu skandal yanlıştan dönmesi bekleniyor.
FETÖ'ye 'terörist' dediği için ceza aldı
12 Nisan 2018 10:20:00
Teröristbaşı Fetullah Gülen'e "vatan haini" ve "terörist" dediği için skandal bir kararla ceza alan gazeteci Hüseyin Adalan'ın mahku00fbmiyeti üst mahkemece onanırsa Gülen'e "terörist" diyen herkese hapishane yolu açılacak. Yargının bu skandal yanlıştan dönmesi bekleniyor.

Koray TAŞDEMİR / İSTANBUL

15 Temmuz hain darbe girişimi ile gerçek yüzlerini en çirkin biçimde gösteren Fetullahçı teröristlerin yargıdaki etkinlikleri hala devam ediyor. 17-25 Aralık kumpasları ile başlayan ve 15 Temmuz'da zirveye çıkan hainliklerin, Fetullah Gülen'e "terörist" demek için yeterli delil kabul edilmemesi yargıdaki FETÖ etkisini yeniden gündeme getirdi. Kimsenin FETÖ'nün gerçek yüzünü görmediği dönemlerden itibaren FETÖ ile mücadele eden, aleyhinde yazılar yazıp örgütü deşifre etmek için çalışan ve hakkında 2 bin dava açılan gazeteci Hüseyin Adalan, hainlikleri tecillenen FETÖ'cülerin hışmından bir türlü kurtulamıyor. Fetullahçılara "terörist", Fetullah Gülen'e de "vatan haini" dediği için FETÖ'nün yargıdaki uzantıları tarafından mahku00fbm edilen Adalan, devletin kırmızı kitabında terörist olarak kaydedilen bir örgütün kendisini bu şekilde mahku00fbm edebilmesini bir türlü anlayamıyor.

Teröriste terörist demek suçmuş!

Adalan, son olarak FETÖ'cülerin kendisine açtığı iki davadan çıkan skandal kararlar ile adeta şoke oldu. Adalan, 2014 yılında sitesinde kaleme aldığı yazıda, 'Fethullah Gülen Terör Örgütü' tanımını kullandı. Bunun üzerine Gülen'in avukatları Adalan'dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine o dönemde görevde olan ancak şu an 'FETÖ'den müebbet hapis cezasıyla cezaevinde bulunan başsavcı Mehmet Burak Uzun tarafından Adalan hakkında iddianame hazırlandı. Erzincan 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Adalan hakkındaki ilk karar yaklaşık beş ay önce verildi. Halen görevde olan ve şu anda İstanbul'da görev yapan yargıç Muharrem Yiğittürk, Adalan'ı suçlu buldu ve 50 bin lira tazminata mahku00fbm etti. Yargıç Yiğittürk kararında şöyle dedi: "Davacı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlaması ile soruşturma yürütüldüğü bilinmektedir. Ne var ki, mahku00fbmiyet hükmü kesinleşene kadar kişiler yönünden masumiyet esastır. Söz konusu haberlerde, söz konusu olduğu şekilde mutlak ithamların basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi olanaksızdır. Dolayısıyla davacı hakkında anılan soruşturmadan dolayı mahku00fbmiyet kararı verilse dahi 'FETÖ' ibaresi kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyacaktır. Adalan'a Erzincan 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan diğer bir davada ise kaleme aldığı yazıda MİT TIR'larını durduran askerler ve 'FETÖ' hakkında 'vatan haini' ifadesini kullandığı gerekçesiyle 'kamu görevlilerine hakaret etmek' ve 'alenen suça teşvik etmek' suçlarından altı yıl altı ay hapis ve 10 bin lira para cezası verildi.

Yargı bu yanlıştan dönmeli

Yıllardır FETÖ'ye karşı kendi çapında tek başına mücadele verdiğini söyleyen Hüseyin Adalan, daha önce de binlerce dava açmışlardı. Bu adamların terörist olduğu en başta devletin tepesindeki isimler ile milletin tamamı tarafından tescillendi. Buna rağmen teröriste terörist dediğim için mahku00fbm ediliyorum, bunu anlamak mümkün değil. FETÖ'den müebbet ceza almış, cezaevinde yatmakta olan bir savcının hazırladığı iddianameyle ceza aldım. Çıksınlar sokağa sorsunlar Fetullah Gülen hakkında ne düşünüyorlar, herkes terörist derse herkesi mi yargılayacaklar?" dedi. Fethullah Gülen'in Türkiye'de hala müşteki ve mağdur sıfatında olduğunu söyleyen Adalan, üst mahkemenin kararı onaması durumunda bu kararın emsal olacağını ve Gülen'e 'terörist' diyen herkesin ceza alabileceğini dile getirdi. Üst mahkemenin bu yanlışı acilen düzeltmesi bekleniyor.