Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ'nin kirli planı deşifre oldu

FETÖ'nün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına nasıl sızdığına dair Bylock dosyalarında yazanlar ortaya çıktı.
FETÖ'nin kirli planı deşifre oldu
08 Nisan 2018 14:13:00
FETÖ'nün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına nasıl sızdığına dair Bylock dosyalarında yazanlar ortaya çıktı.

Ankara cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni ByLock yazışmaları ilgili dava dosyalarına gönderildi.

AA'nın yayımladığı yazışma içeriklerine göre FETÖ, "sadık ve güvenilir" mensuplarını, AK Parti, CHP, MHP ve HDP gibi Meclis'te grubu olan partiler ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Uğur Mumcu Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) gibi sivil toplum kuruluşlarına sızdırdı.

Sempatizan gibi davranmışlar

Sempatizan gibi davranarak bu kuruluşlarda söz sahibi olan örgüt mensupları, istihbarat elamanları gibi edindikleri bilgileri ByLock üzerinden mahrem imamlara ulaştırdı.

İdeolojisine göre kodlar

Bu bilgileri kullanmak üzere istihbarat havuzunda toplayan FETÖ'nün, partileri ideolojik yaklaşımlarına göre fişlediği belirlendi.

Buna göre, örgüt sağ çizgide siyaset yapanları "Timaş", sol görüşlü ve liberal kuruluşları "Doğan", milliyetçi kuruluşları "Ortadoğu", HDP ve siyasi çizgisindeki kuruluşları ise "Fırat" diye kodladı.

Sızanların adı 'Optik'

Kurumlara sızdırdığı mensuplarını, "Optik" adını verdikleri güvenlik soruşturmasından geçiren FETÖ, bu şekilde kendi içinden sızmaları da önlemeye çalıştı.

Kılıçdaroğlu görüşmesi

AA'nın geçtiği habere göre kendilerini gizleyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşen kişi, o anları şöyle anlattıı:

"Doğan, Kılıçdaroğlu ile görüşme. Bir de ablamızdan dinleyelim. 2 Ocak Cumartesi SDD gençleri olarak Kılıçdaroğlu'nu genel merkezde odasında ziyaret ettik. Görüşmeyi dernek adına organize ettim. Sözcü olarak ben ve bir erkek arkadaş seçildik. Görüşme esnasında samimi bir hava oluşturmaya çalıştık. Ona SDD olarak yaptıklarımızdan ve planlarımızdan bahsettik. Çalışma raporumuzu ve 10 Ekim kitapçığımızı sunduk.

Çok mutlu oldu. 'Çok iyi düşünmüşsünüz.' dedi. Ona SDD'de çekirdek kadro kurduğumuzdan ve bunu Türkiye çapında geliştirmek istediğimizden bahsettik. O da CHP Gençlik Kolları'nın bu konuda eksikliğine atıfta bulunarak bizlerin daha çok çalışıp partili olmayan sol görüşlü üniversitelilere böyle bir ortam hazırlamamız gerektiğinden bahsetti. Çıkmadan kendisini derneğe üye yaptık. Bir de selfie aldık. Çıkışta hemen kapıda Ankara İl Başkanı'yla karşılaştık. Beni ve partiye giden birkaç arkadaşı tanıdı. 'Benim çocuklarım ne geziyor burada' diye takıldı."

Bahçeli'nin gitmesini istemişler Söz konusu yazışmalarda Bahçeli ile ilgili kısımsa şöyle:

''Oğuz, Furkan4506 yazdı: Arkadaşımız Alparslan anlatıyor: Kazanlar kaynıyor. Teşkilatta da çok fazla muhalif var. Neredeyse kimse istemiyor Bahçeli'yi. Sesli bir şekilde söylenmeye başlandı. Bugün Bahçeli'nin ajan olduğunu söyleyenler bile oldu. 'Ajan olduğunu düşündüğünü, çok değişiklikler olacak' dedi geçen genel başkan yardımcısı."

"Oğuz 16.12.2015 Furkan4506 yazdı: Bahçeli Gİ Dİ Cİ İnşallah. Bu genel başkan Olcay Kılavuz'un düğününe katılmaması teşkilat için kırılma noktası oldu. Abi bugün genel başkanla toplantı yapıldı. Bahçeli'ye kırgın ama 'arkasında duracağım' dedi. Ama yönetimin değişeceği imasında bulunarak geçmişinden bahsetti, 'makam için buralarda değilim' felan diye... Bahçeli gidiyor. Geçen Şefkat Çetin Konya'ya gitmiş, kimse ciddiye almamış partide."