FETÖ'den Can Dündar'ı kullanma talimatı
Ergenekon davaları sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurulan kumpasın mimarlarından eski İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Sami Haşıloğlu'nun ByLok yazışmaları, FETÖ'nün Türkiye aleyhine nasıl lobi faaliyeti yürüttüğünü gözler önüne serdi. Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nde devam eden Selam Tevhit Davası'nda, sanıklarından FETÖ'cü eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun ByLock yazışmaları dosyaya girdi. Sabah'ın haberine göre, terör örgütü mensuplarının ByLock'tan sonra başka bir haberleşme programı olan "Eagle"a geçme gayretini ortaya koyan yazışmadaki dikkat çeken ifadeler özetle şöyle:
KATİ PİRİ'Yİ DAVAYA ÇAĞIRSAK: Yazışmalarda Haşıloğlu'nun, Türkiye'deki davalara AB Konseyi temsilcilerinin dikkatini çekmek için "abi"si ile fikir alışverişi yaptığı anlaşılıyor. O dönemde Avrupa Parlamentosu Raportörü olan Kati Piri ile Avrupa Komisyonu'nun etkili üyesi Johannes Hahn'ın ya da yardımcılarının davaları izlemesinin sağlanması üzerinde fikir birliğine varılıyor. Yazışmada Haşıloğlu ile karşısındaki kişinin attıkları mesajlarda, "Bu adamlar gelmese bile en azından bunların asistanları ve raportörleri ile AB ve Avrupa Konseyi'nin Türkiye temsilcileri davet edilsin... Muhakkak duruşma günü kimlerin geldiği tespit edilsin" gibi ifadeler yer alıyor.
CAN DÜNDAR'I DA KULLANMA TALİMATI: Türkiye'ye gelerek yargı bağımsızlığı konusunda rapor hazırlayacak olan Venedik Komisyonu'nun ziyaret trafiği ile katılacakları programları yakından takip ettikleri anlaşılan Haşıloğlu ve "abi"sinin konuşması, Can Dündar davasının FETÖ tarafından nasıl kullanıldığını da gösterdi. Haşıloğlu, "Abi burda mantı yapıp sattığı için teröre yardım yapanı da, manşet atıp örgüte destek vermekten suçlanan Can Dündar'ı da işlemek lazım" görüşünü aktarıyor. Yazışmalarda ayrıca Venedik Komisyonu üyelerini etkilemek için eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ile Prof. Dr. İzzet Özgenç'in de Türkiye'deki toplantılara katılmalarının sağlanması konusunda görüş alışverişi yapılıyor.
"ÖRGÜT DEĞİLDİR" DİYELİM: FETÖ'cü eski hakim Haşıloğlu karşısındaki kişiye, Avrupa Konseyi yetkilileri ile yapılacak görüşmelerdeki temel felsefeyi de aktarıyor. Yazışmanın bu bölümüne göre Haşıloğlu AB Konseyi temsilcileri ile yapılacak görüşme için, "Sizde, 'hizmet neden terör örgütü olamaz' çalışması vardır. O çalışma Avrupa Konseyi yetkililerine verilmeli. 'Türkiye'de birçok hizmet mensubu 314'üncü maddeden (terör örgütü üyeliği) suçlanıyor. Bu çalışmayı dikkate alınız. Türkiye'yi ziyaret edecek heyetlerle paylaşınız' densin. Bizimle koordine havası verilmesin" diyor.
"SİVİLLER" HAREKETE GEÇSİN: Haşıloğlu'nun yazışmalarında, FETÖ'ye yakın sivil toplum örgütlerinin Avrupa Konseyi'nde Türkiye'deki yaşananları aktif bir şekilde anlatmalarının sağlanması isteniyor. Haşıloğlu yazıştığı kişiden ayrıca Akın İpek'in İngiltere'deki bir davasına yapılan itirazı da istiyor ve bu itiraz metnine göz atmasının faydalı olacağını belirtiyor.
ERDOĞAN'A HAKARET Yazışmada, Haşıloğlu ile "abi"sinin sulh ceza hakimliklerinin kurulması amacının Avrupa'ya anlatılırken konuyu nasıl çarpıtarak aktardıkları da görülnüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için olduğu belli olan "tiran" hakaretinin geçtiği konuşmada şu ifadeler dikkat çekiyor: "Görüştüğünüz kadın sizden torba kanununu ve Sulh Ceza Hakimliği Kanunu'nu istemiş. Ama bu kanunun nasıl çıktığı, öncesinde yaşananlar, Erdoğan'ın beyanları olmadan etkili olmaz. Somut beyanları tarihsel olarak yazıp, tiran beyanlarını özellikle ve araya kısa açıklamalar koyup çevirtip göndermek gerekir."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.