FETÖ'cü savcı kendini 'mehdi' ilan etti
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'ye iltisakı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen hakim-savcılara yönelik soruşturma kapsamında eski Başsavcıvekili Ercan Şafak hakkında hazırlanan iddianamede, eski savcı Akif Özgün'ün ifadelerine yer verildi.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilerek firari olarak aranan ve en son görev yaptığı Uşak'ta 17 Ağustos 2016'da yakalanan ve tutuklanan kapatılan Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2011 yılında ''reyting ölçüm ve yapım şirketlerine'' yönelik soruşturmayı da yürüten eski Savcı Özgün hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan soruşturma yürütülüyor.
Sorusu0327turma kapsamında 2 Mayıs'ta ifadesi alınan Akif Ou0308zguu0308n'uu0308n, etkin pişmanlıktan yararlanarak samimi itiraflarda bulunduğu belirtildi. Özgün'ün ifadesinde, İstanbul'da ve kendisinin görev yaptığı diğer illerde de görev yapan FETÖ şüphelisi hakim ve savcıların birçoğunu tanıdığını, söz konusu şahısların örgüte üye olduğunu ve toplantılarına katıldığını söylediği kaydedildi.
Özgün'ün, birçoğunun sonradan kumpas olduğu anlaşılan soruşturmaları yürüten eski Başsavcıvekili Ercan Şafak hakkında da "örgüt üyesi" olduğuna dair beyanları da Şafak hakkında hazırlanan iddianamede yer aldı.
Eski Savcı Özgün'ün bu beyanlarından 2 gün sonra yani 4 Mayıs'ta soruşturmanın yürütüldüğü savcılığa bir dilekçe göndererek, etkin pisu0327manlık huu0308kuu0308mlerinden faydalanmak amacıyla verdigu0306i ifadesinin "gercu0327ek dısu0327ı" oldugu0306unu ve kendisinin "mehdi" oldugu0306unu ifade ettiği ortaya çıktı.
Eski savcı Özgün hakkındaki soruşturma ise sürüyor.
Özgün'ün en sonra görev yaptığı Uşak adliyesindeki odasında yapılan aramalarda, biri 12, diğeri 3 olmak üzere 15 terabaytlık özel veri depolama cihazı bulunmuştu. Özgün'ün, network ağları ile cihazlardan veri toplamak için adliyedeki odasına özel internet hattı çektiği iddia edilmişti.
Şüpheli Akif Özgün sırasıyla Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nda savcı, ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''Başsavcıvekili'' olarak görev yaptıktan sonra 17/25 Aralık 2013'teki FETÖ kumpas soruşturmalarının ardından ilk önce İstanbul Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. Burada da kısa bir süre çalıştıktan sonra 2015 yılında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen Özgün, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüte iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılmış ve hakkında yakalama kararı verilmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.