FETÖ rakiplerini 'FETÖCÜ' diye fişlemiş!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 52 sayfalık iddianamede 8 sanık hakkında "terör örgütü üyesi olmak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" iddiaları yer alıyor.
İddianamede, İzmir Adliyesinde çalışan personel ile hakim ve savcılar hakkında FETÖ/PDY'nin yönlendirmesiyle fişleme çalışması yapıldığı ihbarı üzerine başlatılan operasyonda şüphelilerin terör örgütü adına çalışma yaptıklarının tespit edildiği belirtildi.
"ZIT YAŞAM TARZI SERGİLEYEREK DEŞİFRE OLMAMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Örgütün ele geçirmeyi hedeflediği kurumlara yerleştirdiği şahısların deşifre olmamak için cemaat yaşam tarzına zıt bir yaşam tarzı sergilediği belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:
"Örgütsel faaliyet çerçevesinde özel görevlere getirilen bu şahısların her türlü hile ve desise (ayak oyunu) kullanılarak deşifre edilmelerinin önüne geçildiği, bu kapsamda cemaat yaşam tarzına taban tabana zıt bir yaşam tarzı sergilendiği hatta örgütün karşısında ve örgüt ile mücadele edildiği izlenimi verildiği, bu vesile ile diğer kurum çalışanları ile yakın irtibata geçilerek bu şahıslar hakkında birçok özel ve mahrem bilgi ele geçirildiği ve örgütün arşivine katılmasının sağlandığı görülmektedir. Örgüt arşivinde yer alan bilgilerin, birtakım gerçeğe aykırı karalama iddiaları ile harmanlanarak tasfiye edilmesi düşünülen şahıslar aleyhinde kullanıldığı, kimi zaman bu şahıslar hakkında çeşitli soruşturmaların başlatılmasının sağlandığı, kimi zaman ise bu şahısların kurum içinde terfi ederek önemli görevler almalarının engellendiği, bu görevlere ise örgüt üyelerinin yerleştirilmelerinin sağlandığı görülmektedir."
YÜKSEK PUAN ALANLARI FİŞLEMİŞLER
Adalet Bakanlığının açtığı "Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü" yükselme sınavlarında yüksek puan alarak derece yapan adayların nüfus kaydı ya da mezhebine göre fişlendiğinin bildirildiği iddianamede, bu personelin müdür olma sürecinde tasfiye edilerek yerlerine örgüt mensuplarının yerleştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Haziran 2015'te yapılan Adalet Bakanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarına girerek yüksek puan alanlara karşı adliyede yaftalama ve yıpratma politikası başlatılarak tasfiye için zemin hazırlandığı belirtilen iddianamede, FETÖ/PDY'nin kendi kadrosunu korumak ve oluşturmak adına kendinden olmayan ve devletine bağlı memurlarını fişlediği savunuldu.
İddianamede, şu ifadelere yer verildi:
"Fişleme yapılan listelerin yazılı sınavdan yüksek puan alandan az puan alan adaylara göre sıralı bir liste üzerinde yapıldığı tespit edilmiş olup soruşturma dosyasında ifadeleri alınan müştekiler hakkında özel hayatları, siyasi görüşleri, mezhepleri, etnik kökenleri gibi konularda asılsız iddialar yazılmak suretiyle bir nevi adliye personelinin fişlendiği belirlenmiştir. Sonuç itibarıyla fişlenen kişilerin çoğunun yüksek puan almalarına karşın sınavı asil olarak kazanamadıkları gibi Bakanlıkça yapılan sözlü sınavda da düşük sözlü puanı verilmek suretiyle yazı işleri müdürlüğü yedek kadrosuna dahi alınmadıkları anlaşılmıştır."
Listelerde elenmesi hedeflenen personelin isimlerinin karşısına "PKK", "Alevi", "solcu", "HDP", "tencereci", "gezici", "Ermeni fanatik", "cemaatçi" ve "paralel bağlantılı" gibi ibarelerle not düşüldüğü bilgisine yer verilen iddianamede, görev yapan ya da tayinle başka yerlere atanan hakim ve savcıların da "paralel yapı bağlantılı" ibareleriyle fişlendiğine dikkat çekildi.
İzmir ve ilçeleriyle Manisa'da 23 Şubat 2016'da FETÖ/PDY'ye yönelik "Adliyede kadrolaşma ve fişleme" ile "bazı bilgilerin örgüte aktarılması" iddiaları üzerine operasyon yapılmış, 7 kişi gözaltına alınmış 3'ü tutuklanmıştı. Operasyonla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan 8 sanıklı iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.