Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FETÖ, hastaneleri enkaza çevirdi

15 Temmuz gecesi hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrolacağını anlayan FETÖ militanlarının, sağlık kurumlarını enkaza dönüştürdüğü ortaya çıktı.
FETÖ, hastaneleri enkaza çevirdi
05 Kasım 2016 12:00:00
15 Temmuz gecesi hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devrolacağını anlayan FETÖ militanlarının, sağlık kurumlarını enkaza dönüştürdüğü ortaya çıktı.

Ezgi ÇelikAnkara

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün 36 sağlık kuruluşu Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Devlet ve üniversite hastanelerinin ek hizmet binaları yapılan bu hastanelerin bir çoğu bir hafta gibi kısa süre içerisinde vatandaşın hizmetine açıldı. Hastane tabelalarını değiştiren bakanlık, tarafından binalara "Bu hastanede sağlık hizmeti artık Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir" afişleri astırıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait hastane ve tıp merkezleriyle ilgili "Biz FETÖ'ye bağlı olduğunu tespit ettiğimiz 36 sağlık tesisini devraldık. Şükürler olsun 1 hafta içerisinde hepsini vatandaşın hizmetine sunduk. Sağlık Bakanlığı bu tip işleri tereyağından kıl çeker gibi yaptığı için artık herkes alıştı. 36 sağlık tesisi alıyorsunuz, bir haftada vatandaşa hizmet eder hale geliyor. 33 hastaneyi askerlerden teslim alıyorsunuz, hiç o hastanelerde aksaklık oldu, eksiklik oldu, dönüşümde bir kaos yaşandı diye birşey duyuyormusunuz? Bu noktada vatandaşlarımıza ücretsiz ve eskisinden daha kaliteli hizmet veriyoruz" dedi.

FETÖ, hastaneleri enkaza çevirdi

Milat ekibi, Sağlık Bakanlığı tarafından devralınan hastanelerden biri olan Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Hastalığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Turgut Özal Ek binasını ziyaret etti.

15 Temmuz gecesi, hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrolacağını anlayan FETÖ militanlarının tıbbi cihazlara zarar verdiği, kalorifer kazanlarını söktüğü, kamera sistemlerini kırdığı ve serverlara zarar vererek hastaneyi enkaza dönüştürdüğü ortaya çıktı. Bakanlık tarafından devralınan hastane zaman kaybetmeksizin yeniden inşa edilerek 26 Temmuz itibariyle vatandaşların hizmetine açıldı. Devir işlemlerinin ardından hastane, 110 nitelikli(tek kişilik)yatak kapasitesi, 12 erişkin, 16 çocuk olmak üzere toplam 28 poliklinik, 8 ameliyathane ile halka hizmetini sürdürüyor. Ayrıca çocuk kalp damar cerrahisi ve çocuk pediyatrinin tüm yan dalları kurumun hizmetleri arasında.

Branş alanları artırıldı

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Hastalığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Hilal Biten, erişkin ve çocuk hastalıklarında branş sayılarını artırarak hizmet verdiklerini dile getirdi. Vatandaşların bu durumu pozitif yönde karşıladığını dile getiren Biten, çocuk kalp damar cerrahisinde Ankara'da devlete bağlı tek kurum olduklarını ifade etti. Sadece çocuk polikliniği değil, çocuk endokrin, çocuk kardiyoloji alanlarında da hizmet verdiklerini kaydeden Biten, "Yetişkinler içinde hastanede sadece dahiliye alanı mevcuttu. Sağlık Bakanlığı kurumumuza nefroloji, onkoloji, endokrinoloji, romatoloji, hematoloji, kardiyoloji branşlarınıda ekledi. Çocuk ve yetişkinler için ileri yan dallarının hepsi şu anda hastanemizde hizmet vermekte" dedi.

"Referans hastane konumundayiz"

Yoğun bakım, ameliyathaneler, poliklinik ve servis hizmetleri dahil ayrıca 24 saat çocuk acil merkezi hizmeti verdiklerini dile getiren Biten, "Hizmet kalitemizi daha da yukarı taşıma hedefindeyiz. Türkiye'nin nitelik bakımından sayılı merkezlerinden birini oluşturma gayreti içerisindeyiz. Ülkemizin dört bir yanından hasta kabul ederek, yabancı uyruklu hastalarımıza da hizmet vermeye devam ediyoruz. Şu anda referans hastane durumundayız. Enkaz halinde aldığımız hastaneyi tüm ekip çalışarak hizmeti hiç aksatmadan daha ileriye taşımaya odaklandık. Daha önce olmayan branşlarda da hizmet verdik. Hasta sayımızda herhangi bir azalma olmadan hasta memnuniyetine özen göstererek en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz." dedi.

Otel rahatlığında hizmet görüyoruz

8 aylık çocuğunu ameliyat için Samsun ilinden getiren Sertan Karaca, hastane hizmetine ilişkin şunları söyledi: "Samsun'dan bir tanıdığımın referansı ile bu hastaneye geldim. 20 gündür çocuğum burada tedavi görüyor. Samsun'da ki kardiyoloji doktorları 'Çocuğuna anjiyo yaparsam masada kalır" demişti. Şu anda sağlık durumumuz iyi. Buradaki hocalarıma teşekkür ederim. Hizmetleri sonsuz. Aynı otel tarzında bir hastane. Odanın içerisinde banyomuza kadar var" dedi.

Vatandaşlar hastane hizmetinden memnun

Kalp Damar ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Koç, hastaların ortam kalitesinden oldukça memnun olduğunu ifade etti. Sami Ulus'ta altı yataklı odalarda hizmet verildiğini hatırlatan Koç, "Hasta yakınlarımızın hastalarıyla birebir tek odada kalmaları onları çok memnun ediyor. Daha iyi hizmet aldıklarını iletiyorlar" dedi. 4 yaşında olan Abdullah Yiğit Özkan'ın annesi Halime Özkan ise hastane hizmetine ilişkin; "Doktor ve hemşirelerimizin bize karşı davranışları, açıklamaları, güler yüzleri, pozitif yaklaşımları bizi memnun ediyor. Tek oda olmasıda bizim için güzel bir avantaj"dedi.

Tüm personel değişti

FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilerek Sağlık Bakanlığı'na devredilen hastanenin personel kadrosuda değişti. Eskiden çalışan personel devam ediyormuşcasına bir düşüncenin hala sürdüğünü dile getiren hastane çalışanı Talha Köksal, "Birkaç defa 'Çocuğum şehit oldu bakmadınız" tehditlerine maruz kaldık. Birileri hastane önünden geçerken buranın hala FETÖ hastanesi olduğunu düşündü ve öfke gösterdi. Biz Sağlık Bakanlığı'nın devraldığını söyleyince özür dilediler. Vatandaşlar şu anda hizmet kalitesinden oldukça memnun. 'Eskiden ücretliydi, bakanlığın devralması iyi oldu' diyorlar" dedi.