Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Feshanede öğrenci buluşması

Feshanede öğrenci buluşması
13 Nisan 2013 18:21:00

ULUSLARARASI Öğrenci Dernekleri Federasyonu ile 29 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği 6. Uluslararası Öğrenci buluşması İstanbul'da yapıldı. Eyüp'teki Feshane'de gerçekleşen açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı. Etiyopyalı iki öğrenci, konuşmalarının ardından Bakan Kılıç'a kahve takımı ve Etiyopya Kahvesi ikram etti.

Feshane'de, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu buluşmaları hem Bakanlık olarak hem de hükümet katında kalben çok önemsediklerini vurgulayarak, "Ülkemizde yaklaşık 40 bin gencimiz var ki çok farklı ülkelerden, coğrafyalardan geldiler. Farklı renklere, farklı milletlere mensuplar ama Türkiye'de hepimizin tek bir millet olduğu gerçeğine tanıklık ediyorlar" dedi.

"Sorumluluk duygumuzu günden güne geliştirmemiz ve pekiştirmemiz lazım" diyen Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Sevgili gençler, Gazze'de, Myanmar'da, Somali'de yaşanan drama duyarsız Müslüman milletler var. Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya duyarsız Müslüman milletler var. Etiyopya'da kuraklık, kıtlık var denildiği zaman, benim aklıma ilk Müslüman muhacirlere yurdunu açan Habeş Kralı Necaşi geliyor. Ancak maalesef Müslüman milletler bugünkü adıyla Etiyopya'ya geçmişin Habeşistanı'na, Necaşi'ye de duyarsız. Bu duyarsızlığı ve kaygısızlığı ortadan kaldırmamız lazım. Bu sadece devletleri yönetenlerin, sadece bilim adamlarının yapabileceği bir şey değil. İşte burada 100'e yakın milletten 100'e yakın farklı dili konuşan kardeşimiz varsa her birinin Türkiye'den yurduna dönerken bu kaygıyla bu tasayla memleketine dönmesi lazım. Bu endişeyi yüreğinin ta derinliklerinde taşıması lazım."

13 şehirde düzenlenecek-

İstanbul'da 15 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek etkinlik, her hafta sonu başka bir şehirde olmak üzere sırasıyla Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Isparta, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Samsun, Çanakkale ve Kayseri'de organize edilecek.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme