Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2990.74
BIST 100
8970.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fenerbahçe'nin yeni transferi İstanbul'a geldi

Fenerbahçe'nin transfer ettiği Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, Manchester United'dan ayrılarak İstanbul'a ulaştı.
Fenerbahçe'nin yeni transferi İstanbul'a geldi
12 Ağustos 2023 16:09:56
Fenerbahçe'nin transfer ettiği Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, Manchester United'dan ayrılarak İstanbul'a ulaştı.

Fenerbahçe, Manchester United'dan Fred transferini açıkladı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Fred'i taşıyan uçak, İstanbul'a iniş yaptı.

İşte Fenerbahçe'nin açıklaması:

"Profesyonel futbolcu Frederico Rodrigues de Paula Santos'un transferi konusunda futbolcu ve kulübü Manchester United FC ile prensip anlaşmasına varılmıştır. Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için yarın (12 Ağustos 2023) İstanbul'a gelecektir."

Bonservis bedeli 5 milyon euro

Fabrizio Romano'nun haberine göre, Fenerbahçe, 30 yaşındaki futbolcu için 10 milyon euro bonservis ve 5 milyon euro bonus ödeyecek.

Manchester Unite'e veda etti

Manchester United, kulübün resmi internet sitesinden Fred için Fenerbahçe ile prensip anlaşması sağlandığını duyurdu. İngiliz ekibinden yapılan açıklamada, Fred'in kulüpte geçirdiği süre boyunca arkasında pek çok iyi hatıra bıraktığı belirtildi ve Brezilyalı futbolcuya geleceği için başarı dileklerinde bulunuldu.

fred_574aa3078990e906e352e3af9ddb2955.jpg

Frederico Rodrigues kimdir?

5 Mart 1993 doğumlu olan Frederico Rodrigues de Paula Santos, daha yaygın olarak Fred olarak bilinir. Orta saha pozisyonunda görev yapan Brezilyalı profesyonel bir futbolcudur. Kariyeri boyunca Manchester United gibi büyük kulüplerde oynamıştır.

Futbol kariyerine Brezilya kulübü Internacional'da başladı. Burada Campeonato Gaúcho şampiyonlukları dahil olmak üzere çeşitli başarılar elde etti. 2013 yılında Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk'e transfer oldu ve Ukrayna Premier Ligi'nde üç kez şampiyonluk yaşadı.

Fred, 2018 yılında Premier Lig devi Manchester United'a transfer oldu. Burada "McFred" olarak adlandırılan bir orta saha ortaklığı kurdu. Fred, 2023 yılında EFL Cup zaferi yaşayan kadroda yer aldı.

Milli takım olarak da Brezilya'yı temsil etti. Copa América ve FIFA Dünya Kupası gibi büyük turnuvalarda Brezilya milli takımının formasını giydi. Kariyeri boyunca hem kulüp hem de milli takım düzeyinde önemli başarılar elde etti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme