Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2989.86
BIST 100
8976.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme turu kapsamında Fenerbahçe, Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti.
Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu
20 Temmuz 2023 22:00:06
UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme turu kapsamında Fenerbahçe, Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti.

Ligi ikinci bitirerek UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanan Fenerbahçe'nin rakibi belii oldu.

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi rakibi, Moldova ekibi FC Zimbru oldu. FC Zimbru, La Fiorita'yı 1-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. FC Zimbru'nun golünü 35. dakikada Dedechko kaydetti.

Fenerbahçe, Zimbru ile ilk maçını 26 Temmuz Çarşamba günü Ülker Stadyumu'nda oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 1 Ağustos Salı günü Moldova'da oynanacak.

Temsilcilerimizin rakipleri belli oldu

Bir diğer temsilcimiz Beşiktaş Arnavutluk takımı Tiran ile eşleşirken, Bu sezon Avrupa Konferans Ligi'ne katılan bir diğer Türk kulübü Adana Demirspor da kura sonucu Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşmişti.

Zimbru'yu yakından tanıyalım

Zimbru Chișinău veya kısaca Zimbru, Moldova merkezli profesyonel bir futbol kulübüdür. Kulüp, Moldova'nın en üst düzey futbol ligi olan Super Liga'da mücadele etmektedir.

1947 yılında Moldova Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde kurulan Zimbru, 1956'da Sovyetler Birliği Futbol Şampiyonası'na katılarak ligde on bir sezon boyunca mücadele etmiştir. 1991 yılında Moldova'nın bağımsızlığını kazanmasının ardından Zimbru, ülkedeki önemli güçlü futbol kulüplerinden biri haline gelmiş ve ligin ilk beş şampiyonluğundan sekizini kazanmıştır.

Ancak sonraki yıllarda lig şampiyonluğunu elde edememiştir. Zimbru, müzesinde altı kez Cupa Moldovei ve bir kez de Supercupa Moldovei gibi kupalar bulundurmaktadır.

Zimbru, 10,400 kişilik Zimbru Stadyumu'nda maçlarını oynamaktadır. Kulüp, Moldova futbolunun önemli temsilcilerinden biri olmaya devam etmektedir.

uefa-konferans-ligi_bd32f2345c531836d990981cf1ca67c3.jpg

UEFA Konferans Ligi

UEFA Konferans Ligi, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasıdır. UEFA tarafından 2021-2022 sezonunda başlatılan bu organizasyon, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin altında yer almaktadır. Amacı, daha fazla Avrupa kulübüne katılım imkanı sağlamak ve Avrupa futbolunda daha fazla ülkeye temsil olanağı sunmaktır.

Turnuva formatı, bir eleme turu ve grup aşaması olarak iki ana bölümden oluşmaktadır. Eleme turları, düşük sıralamalı ülkelerin kulüplerinin katıldığı ön eleme ve ana eleme turları şeklinde düzenlenir. Grup aşaması ise eleme turlarını geçen takımların katıldığı ve takımların birbiriyle çift maçlı olarak mücadele ettiği bir gruptan oluşur.

UEFA Konferans Ligi'ne katılan takımlar, UEFA Kulüp Katsayılarına göre belirlenir. Katılım, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımların dışında, Avrupa futbolunun alt düzeylerindeki ülkelerin şampiyonları ve kupa sahipleri arasından da gerçekleşir.

UEFA Konferans Ligi, daha az bilinen kulüplerin uluslararası sahnede boy gösterebileceği, heyecan verici ve rekabetçi bir platform sunarak Avrupa futboluna yeni bir soluk getirmeyi amaçlar.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme