Fenerbahçe Kulübü Tüzük Tadil Kongresi başladı
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılan kongreye, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim ve divan kurulu ve kongre üyeleri katıldı.
Kongre başlamadan bir bilgilendirme konuşması yapan Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, kulübün 59 bin 752 üyesi bulunduğunu belirterek, kongreye katılma hakkına sahip toplam üye sayısının 40 bin 404 bulunduğunu ifade ederek, toplantı yeter sayılan yüzde 10'unun 4 bin 41 üyeye denk geldiğini aktardı.
Kongre başlamadan salona gelen üye sayısının 2 bini geçtiğini anlatan Pekin, yoğun trafik nedeniyle üyelerin henüz içeri giremediğini ve biraz daha bekleneceğini duyurdu. Daha sonra sayının 4 bin 100'ü aşması üzerine kongre yarım saat gecikmeyle başladı.
- Yönetim Kurulu, stadyum isminin "Atatürk" olması için yetki istedi
Açılış konuşması da yapan Fethi Pekin, çok önemli iki gündem maddesi bulunduğunu kaydederek, "İlki tüzük değişikliği. İkinci gündemimiz de Ülker Stadı'nın isminin Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesidir." dedi.
Bu söz üzerine salondakiler ayağa kalkarak, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı ve öneriyi uzun süre alkışladı.
- Vefa Küçük, kongrenin divan başkanlığına getirildi
Pekin, eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten kongrede divan başkanlığı yapması için bir ricada bulunduklarını ve Küçük'ün bu ricalarını kırmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Tüzük değişikliğiyle ilgili başlarsak, daha önce vurguladığımız gibi 26 Nisan 2022'de yasalaşan Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu, gerek UEFA finansal fair-play standartları, gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının yerine getirilmesinin temini, TFF kuruluş görevleri hakkında yapılan değişiklikleri, kulüplerin kurumsallaşması, yönetimde şeffaflık, mali disiplin gibi bazı zorunlu tedbirlerin alınmasını gerektiriyordu. Tüm bu gelişmeler karşısında elbette Fenerbahçe'nin de mevcut tüzüğüyle ilerlemesi, değişikliklere kayıtsız kalması düşünülemezdi. Biz zaten 2018'den bu yana hukuk departmanı başta olmak üzere ilgili birimlerle tüzük tadili için yoğun çalışmalar yürütmekteydik. Temel amaç, şeffaf, modern, çoğulcu demokrasi temelli, sade, anlaşılır bir metin oluşturmak, diğer yandan getirilen kriterlerle uyumlu bir yapı ortaya koymaktı. Tüzüğün Fenerbahçe'nin genel kimliği ve ruhunu temsil eden bir yapıda olmasına odaklandık. Elbette kulübün Atatürk ilke ve inkılaplarından sapmayacağı vurgusu, çok açık şekilde korunuyor. Akabinde kulübün genel faaliyet alanını açıklıyoruz. Akabinde üyelik şartlarındaki değişikliklere yer verdik."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.