Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ali Koç'tan Fenerbahçe'ye dev destek!

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımının forma göğüs sponsoru OTOKOÇ ile 1 sezon daha uzattığı sözleşmenin finansal şartlarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Ali Koç'tan Fenerbahçe'ye dev destek!
25 Temmuz 2023 14:30:19
Fenerbahçe Kulübü, futbol takımının forma göğüs sponsoru OTOKOÇ ile 1 sezon daha uzattığı sözleşmenin finansal şartlarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Sezona yıldız transferlerle girmeye hazırlanan Fenerbahçe'de, futbol takımının forma göğüs sponsoru OTOKOÇ ile 1 sezon daha uzattı. Sözleşmenin finansal şartlarını ilişkin bilgi verildi.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayımlanan açıklamada, "Fenerbahçe Futbol A Takımı'nın forma göğüs reklamında ve diğer muhtelif mecralarda OTOKOÇ markasının kullanılması konusunda Otokoç Otomotiv AŞ ile 2023-2024 sezonu için sözleşme bedeli 195 milyon lira + KDV olmak üzere 1 yıl uzatma opsiyonlu sözleşme imzalanmıştır." denildi.

Takımın performansına göre alınacak meblağın artabileceğinin aktarıldığı açıklamada, "Ayrıca UEFA Konferans Ligi, TFF Süper Lig, TFF Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da gelen başarılar ile birlikte azami 46 milyon 500 bin lira net başarı primi ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

ali_8da465582aa44c0cd6374e162acf692a.jpg

Fenerbahçe'ye Koç gibi sponsor

Ali Koç başkanlığında uzun yıllardır yönetilen Fenerbahçe'de Koç ailesinin destekleri artarak devam ederken var olan forma sözleşmesinin bir yıl daha uzatılmasıyla birlikte Ali Koç, Ali Koç'a sponsor mu oluyor tartışmaları gündeme geldi.

Nitekim ciddi borç yükü altında olan kulüplerin sponsor bulamadan gemiyi karaya yürütmesi neredeyse imkansızlaşırken Ali Koç'un sponsorluğu ciddi borç yükü altındaki Fenerbahçe'ye nefes aldıracak.

Ali Koç kimdir?

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul, Şişli'de doğmuş Türk iş insanı ve spor yöneticisidir. Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili olup, Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Koçtaş, Otokar ve Setur gibi şirketlerin de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ve 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başkanlığını yapmıştır.

Ali Koç, Rahmi Koç ve Çiğdem Simavi'nin oğludur. Eğitimini Londra Harrow School'da tamamladıktan sonra Rice Üniversitesi'nde işletme eğitimi almış ve Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yüksek lisans yapmıştır.

İş hayatına aile holdinglerinin çeşitli kademelerinde görev alarak başlayan Ali Koç, J.P. Morgan ve American Express Bank'ta da çalışmıştır. Koç Holding bünyesinde de üst düzey görevlerde bulunmuş ve çeşitli şirketlerin yönetim kurullarında yer almıştır.

Spor yöneticiliği alanında da etkin olan Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucuları arasında yer almış ve 2004-2017 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmıştır. Fenerbahçe ile yakın ilişki içinde olan Koç, kulübün çeşitli projelerini hayata geçirmiştir.

Başkanlık adaylığı sürecinde Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mali sorunlarını çözmek, kulübü yeniden zirveye taşımak ve marka değerini artırmak gibi hedeflerini açıklamıştır. 2018 yılında yapılan seçimlerde Aziz Yıldırım'ı geride bırakarak Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yeni başkanı olmuştur.