FBI Katolikleri potansiyel teröristler olarak fişledi
ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan ve anayasal haklarla ilgili alt komitenin lideri Mike Johnson, FBI Direktörü Christopher Wray'e mektup gönderdi. Bu mektupta, FBI'ın Virginia'daki Richmond saha ofisinin "geleneksel Katolikleri" "potansiyel yerel teröristler" olarak etiketlemek üzere diğer FBI saha ofisleriyle koordineli bir şekilde çalıştığını belirten bir belge hakkında konuştular. Jordan ve Johnson, bu belgenin yeni sürümünün Wray'in önceki ifadesiyle çeliştiğini vurguladı.
Ayrıca Jordan ve Johnson, FBI'ın Portland ve Los Angeles saha ofislerinin, geleneksel Katolikleri "potansiyel yerel teröristler" olarak nitelendirmeye katkıda bulunduğunu belirtti. Bu nedenle, detaylı bilgi talep ettiler ve Wray'i önceki ifadesini gözden geçirmeye çağırdılar.
Aşırılık yanlısı olarak işaretlendiler
Temsilciler Meclisi içindeki bazı Cumhuriyetçi üyeler, FBI'ın bazı Katolikleri "aşırılık yanlısı" olarak hedef aldığını iddia ederek, Richmond ofisi tarafından üretilen belgeyi gündeme getirmişlerdi.
FBI Direktörü Wray ise bu belgenin "bir saha ofisinin ürünü" olduğunu ve FBI standartlarını karşılamadığını savunarak, "radikal, gelenekselci Katoliklerin" Yahudi, göçmen ve LGBTQ karşıtı olduğuna dair imalarda bulunduğunu ve beyaz üstünlüğüne inandığını ifade eden belgenin hızla sistemlerinden kaldırılmasını emrettiğini açıkladı.
FBI
FBI (Federal Bureau of Investigation), Amerika Birleşik Devletleri'nin başlıca federal yasa uygulama ajansı ve iç istihbarat servisidir. U.S. Department of Justice (Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı) gözetiminde faaliyet gösterir ve federal yasaların soruşturulması ve uygulanmasından sorumludur. FBI'nın misyonu, terörizm, Siber suçlar, kamu yolsuzluğu, organize suçlar, beyaz yakalı suçlar gibi geniş bir yelpazedeki suç faaliyetlerini ele almak içerir.
FBI 26 Temmuz 1908 tarihinde kurulmuş olup merkezi Washington, D.C.'de bulunmaktadır. Ajans, Başkan tarafından atanan ve Senato tarafından onaylanan bir Direktör tarafından yönetilir. FBI, Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenliğini ve emniyetini sağlamak için çeşitli federal, eyalet, yerel ve uluslararası yasa uygulama kuruluşları ile işbirliği yapar.
FBI'nın bazı önemli sorumlulukları şunları içerir:
Terörle Mücadele: FBI, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve uluslararası arenada terörist faaliyetleri soruşturur ve önlemek için çalışır.
Karşı İstihbarat: Ajans, yabancı istihbarat servislerinin ve casuslarının topluluk sınıflandırılmış bilgi toplama amaçlı tehditlerini tespit eder ve etkisiz hale getirir.
Siber Suçlar: FBI, siber saldırılar, kimlik hırsızlığı ve çevrimiçi dolandırıcılık gibi siber suçlarla mücadele ederek bireyleri ve kuruluşları dijital tehditlerden korur.
Ceza Soruşturmaları: FBI, organize suçlar, kamu yolsuzluğu, insan kaçakçılığı ve şiddetli suçlar gibi geniş bir yelpazede suç faaliyetlerini soruşturur.
Medeni Haklar: FBI, nefret suçları, ayrımcılık ve bireylerin haklarının ihlallerini soruşturarak medeni hakların korunmasını sağlar.
Kamu Yolsuzluğu: Ajans, hükümet kurumları içinde ve tüm düzeylerdeki kamu görevlileri arasındaki yolsuzlukları soruşturarak kamu düzenine zarar veren faaliyetleri engeller.
Beyaz Yakalı Suçlar: FBI, sahtekârlık, zimmete para geçirme ve içeriden ticaret gibi finansal ve kurumsal suçları soruşturur.
Siber Güvenlik: FBI, kritik altyapıyı korumaya yönelik çalışır ve temel hizmetleri bozabilecek olan siber tehditlerle mücadele eder.
Firari Yakalama: Ajans, federal suçlardan aranan kaçakların bulunması ve yakalanmasına yardımcı olur.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.