Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
38.12
Gram Altın
2898.00
BIST 100
9665.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

FBI ile irtibatım hiç kopmadı

Hilary Clinton’un kontrolünde kurulan DEAŞ’ın batılı teröristleri ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklaması üzerine birer ikişer deşifre olmaya başladılar. Teksaslı Warren Christopher Clark, 3 yıl kaldığı DEAŞ’ın içinde İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını sürekli FBI ile irtibatlı olduğunu söyledi.
FBI ile irtibatım hiç kopmadı
17 Ocak 2019 08:32:00
Hilary Clinton’un kontrolünde kurulan DEAŞ’ın batılı teröristleri ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklaması üzerine birer ikişer deşifre olmaya başladılar. Teksaslı Warren Christopher Clark, 3 yıl kaldığı DEAŞ’ın içinde İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını sürekli FBI ile irtibatlı olduğunu söyledi.

İSMAİL ZELVİ

Hilary Clinton’un emriyle kurulan DEAŞ’ın batılı teröristleri ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından birer ikişer deşifre olmaya başladılar. Terör örgütü PKK’nın kontrolündeki bölgelerde 300’ün üzerinde DEAŞ’lının ABD’lilere teslim olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin operasyonundan korktular

Teksaslı terörist Clark, Başkan Erdoğan’ın Suriye’ye operasyon yapılacağını ilan ettikten sonra, İrlandalı, Tabagolu, Pakistanlı 5 teröristle birlikte Amerikalılara teslim olarak sözde PKK’nın kontrol ettiği hapishaneye konuldu.

DEAŞ’lı terörist Teksaslı Warren Chiristopher Clark (34) NBC televizyonu muhabiri Richart Engel’e verdiği röportajda DEAŞ’e katılma sürecini anlattı. Röportaj sırasında YPG/PKK’nın kontrolünde olduğu belirtilen hapishanede tek bir PKK’lı teröristin bulunmaması senaryonun farklı bir yanını da gösterdi.

Teksas’da da adam öldürülüyor

ABD’li terörist Clark, DEAŞ içinde Ebu Muhammed el-Ameriki olarak kodlandı. Clark, hapishanede verdiği röportajda, 2015 yılında Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek DEAŞ’a katıldığını söyledi. ABD’de Houston Üniversitesi mezunu olan Clark, DEAŞ’ın içinde olduğu 3 yıl boyunca FBI ile irtibatı kesmediğini vurguladı. DEAŞ hakkında daha çok şey öğrenmek için içlerine girdiğini belirten Clark, “Amerika'da doğdum ve büyüdüm ve her zaman başkalarına öğretmeyi ve diğerlerinden de öğrenmeyi sevdim. DEAŞ’lılara İngilizce öğrettim. Pişmanlık duymuyorum. Ben Teksaslı’yım Teksas’da da birçok ölüm olayı gördüğüm için buradaki idamlardan ve adam kesmelerden rahatsız olmadım” dedi.

DEAŞ ABD operasyonuydu

ABD’nin Irak’taki Duka kampında bulunan DEAŞ yöneticilerinin emrine verdiği 120 ülkeden 40 bin militanın bir ay gibi kısa bir sürede Irak ve Suriye’de toplanması ve modern silahlarla teçhiz edilmesi DEAŞ’ın arkasında kim var sorusunu sordurmuştu. Bu militanların arasından en az 5 bini Avrupa’dan 1500’ü ise Amerika’dan DEAŞ terör örgütüne katılmıştı.

Bir kısmı PKK’nın emrinde

Savaş sürecinde ABD, Suriye’nin Ürdün sınırındaki Tanf üssünde, PKK’nın kontrolündeki Şaddadi üssünde DEAŞ’lı teröristlere eğitim veriyor. Seddadi üssünde 800’ün üzerinde DEAŞ’lı teröristin eğitim aldığı raporlara yansıdı. Seddadi’de eğitilen DEAŞ’lılar PKK’nın üst yapısını oluşturduğu SDG’nin emrinde savaşmaya başladılar.

Türkiye’nin üzerinde ısrarla durduğu Münbiç’te de PKK kamuflajlı DEAŞ’lılar bulunuyor. 2014 yılında Münbiç PKK/PYD’nin kantonları birleştirme projesi çerçevesinde DEAŞ tarafından PKK’ya teslim edildi. Münbiç’in teslimi sırasında tek bir kurşunun atılmadığı görüldü.

Teröristlere işlem yapılmıyor

Güvenlik birimler ABD’li teröristlerden 64’ünün öldürüldüğünü, binlercesinin de Amerika’ya geri döndüğünü, geri dönen DEAŞ’lılar ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını belirtiyor. İngiltereden giderek deşifre olan 800 DEAŞ’lı teröristen 130’u öldürüldü. 400’den fazlası İngiltere’ye döndüğü halde bunlardan sadece 54 tanesi yargılanarak serbest bırakıldı.

PKK terör örgütü elindeki DEAŞ’lıları bir koz olarak kullanarak Türkiye’nin Kuzey Suriye’de oluşturmak istediği güvenlik koridorunun BM himayesinde oluşturulması için manevra yapıyorlar.