Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2441.86
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Facebook'un bilinmeyen özelliği

Facebook, birkaç yıl önce belki de çoğunuzun bilmediği bir özellik başlattı.
Facebook'un bilinmeyen özelliği
03 Haziran 2016 11:03:00
Facebook, birkaç yıl önce belki de çoğunuzun bilmediği bir özellik başlattı.

Facebook, birkaç yıl önce belki de çoğunuzun bilmediği bir özellik başlattı. Bu özellik akıllı telefon etrafındaki sesleri Facebook'un mikrofon aracılığı ile dinlemesine izin veriyor. Bu uygulama ile Facebook çevrenizdeki sesleri dinleyecek ve buna göre güncelleştirme oluşturacak. Örneğin, bulunduğunuz ortamda şarkı dinliyorsanız yada TV de TV programı veya film izlerken ortamdaki sesi dinliyor ve bir güncelleştirme oluşturuyor. Daha sonra da dinlenen şarkı veya izlediğiniz TV programı hakkında güncellemeye bilgi ekliyor. Siz izin verdiğinizi taktirde ise bu oluşturulan güncellemeyi paylaşıyor.

Müzik ve TV programı belirleme adlı bu özellik ile ilgili "Facebook dinlediğim veya seyrettiğim şeyleri saptarken konuşmaları kaydeder mi?" sorusuna Facebook'un yanıtı aşağıdaki gibi:

Hayır, konuşmalarınızı kaydetmeyiz. Bir durum güncellemesi yazdığınızda, saptayabildiğimiz müzik ve TV eşleşmeleri temelinde, dinlediğiniz veya seyrettiğiniz şeyleri saptamak için sadece mikrofonunuzu kullanırız.

Ancak Güney Florida Üniversitesi kitle iletişim profesörü Profesör Kelli Burns, Facebook'un bu açıklaması ile ikna olmamış gibi görünüyor. Profesörün iddiasına göre konuşmalar dinlenerek kullanıcıya en alakalı reklamlar öneriliyor.

Bir Facebook sözcüsü verdiği demeçte, "Facebook, herhangi bir şekilde reklam veya Haber Akışı hikayeleri bilgilendirmek için mikrofon sesi kullanmaz. Ancak ses toplama yoluyla işletmeler ile ilgili İnsanların ilgi alanları ve diğer demografik bilgilere dayalı reklamlar verebiliyoruz" dedi.

Bu özellik ilk olarak 2014 yılında tanıtıldığında Facebook, telefonları her zaman dinlemediklerini ve kaydetmediklerini öne sürerek tartışmalara yanıt vermişti.

Şu anda bu özellik yalnızca ABD'de kullanılabiliyor.

(Teknolojioku)