F-35'i Türkiye'ye vermemek için her yolu deniyorlar
Türkiye'nin ilk iki F-35 uçağını üretici firma Lockheed Martin'in Texas Fort Worth'deki tesislerinde teslim aldığı saatlerde bir grup ABD'li senatör, Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda uçakların Türkiye'ye gelişini engelleme hedefiyle bu kez de Dışişleri Bakanlığı ve Dış Operasyonlar Tahsisat Yasası'na yeni düzenlemeler ekletti.
Senato'dan, hafta başında onay verdiği 716 milyar dolarlık 2019 Ulusal Yetkilendirme Yasası'na (NDAA) ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan Türkiye'nin F-35 programından çıkartılmasına ilişkin detaylı rapor talep edilmişti.
POMPEO'DAN RAPOR İSTENDİ
Tahsisat Yasa tasarısına yapılan eklemelerle senatörler bu kez de bizzat Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan bir rapor istedi. Van Hollen'ın Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ve James Lankford ile birlikte gündeme getirdiği son dakika değişiklikleri Dış İlişkiler Komisyonu'nda kabul edildi. Bu, Pompeo'nun yasa çıktıktan sonra 30 gün içinde Kongre'deki ilgili komisyonlara Türk hükümetinin S-400'leri satın alıp almadığına dair kesin bir değerlendirme içeren detaylı rapor sunmasını öngörüyor.
MALATYA 7. ANA JET ÜSSÜNE KONUŞLANACAK
Uçakların Türk pilotların eğitilmesinden sonra 2019'da Malatya 7'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanacağı belirtiliyor. Türkiye'nin toplamda 100 adet F-35'i hava gücüne katması planlanıyor. Tek pilot ve tek motorlu, beşinci nesil JSF/F-35 müşterek taarruz uçağı; hava-yer taarruz, keşif, taktik ve savunma gibi çok maksatlı görevleri düşük görünürlük özelliğiyle gerçekleştirebilen avcı savaş uçağı özelliklerini taşıyor. F-35'lerin, konvansiyonel (yatay) iniş kalkış yapabilen, kısa kalkış-dikine iniş yapabilen ve uçak gemisine inebilen olmak üzere üç versiyonda üretildiği biliniyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.