Eylemdeki işçilerden Başbakan Erdoğan'a çağrı
Başbakan Erdoğan'ın Kepez mitinginde verdiği sözün yerine getirilmesini talep etti. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki, Anteks dokuma fabrikasında bin 200 işçinin, 5 aylık ücret ve kıdem tazminatlarından oluşan yaklaşık 22 milyon liralık alacaklarının ödenmediği iddiasıyla yaklaşık 237 işçinin, faaliyette olmayan fabrikayı kapatarak başlattığı eylemde 5'inci güne gelindi. Fabrikayı evleri haline getiren işçiler, yemekhane, çay ocağı ve çadırlar kurarak ihtiyaçlarını karşılıyor. 6 aydır çalmadık kapı, başvurmadık yer bırakmadıklarını söyleyen işçiler, fabrika bir girişine, ' Başbakanım mazlumların sesini duy' diğer girişine ' Kıvanç bebek hakkını arıyor, direnişte 5. gün' yazılı dev afişler astı. Haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerinin altını çizen işçiler fabrika duvarına da dev Türk bayrağı çekti. Eylemlerinin provoke edilmemesi için görev dağılımı yapan işçiler, güvenliklerini de kendileri sağlıyor. İşçiler hazırladıkları nöbet çizelgesi ile 24 saat nöbet tutuyor. İlk 3 gün yolları kesen, Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı'na ekiplerinin ise işçileri uzaktan takip ettiği gözlendi.
Eylemlerinde 5'inci güne geldiklerini söyleyen sözcü Ali Ertan,22 yıl hizmet verdiği fabrikada mağdur olduğunu kaydetti. 18 Eylül 2013 tarihinde bütün ödemelerin yapılması kaydıyla kapı önüne bırakıldıklarını ifade eden Ertan, " Aylar geçti ödemelerimiz yapılmadı. Ödemelerin yapılması için değişik zamanlarda bir çok yerde sloganlarla eylem yaptık. Kime gittiysek, nereye başvurduysak sonuç alamadık. 30 Mart yerel seçimlerinden önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Kepez mitinginde mektup verdik. Başbakan, konunun takipçisi olacağını söyledi. Mektubu cebine koydu. Sanırım o mektup hala cebinden çıkmadı" diye konuştu.
BAŞBAKAN'A ÇAĞRI Ertan, Başbakan Erdoğan'ın kendileri ile ilgilenmemesi üzerine kapıya, '' Başbakanım mazlumların sesini duy' yazısı ile mesaj göndermek istediklerinin altını çizdi. 10 Mayıs Cumartesi günü fabrikaya gelerek eylemlerine başladıklarını hatırlatan Ertan, " Bu eylemimiz çok ciddi. Diğer eylemler gibi değil. Bu kez kararlıyız, ölmek var dönmek yok. Kimyasal dolu tanklarda arkadaşlarımız bekliyor. Bizim ciddiyetimizi daha anlamadılar" dedi.
İŞÇİLERLE ÖLMEDEN İLGİLENİLSİN Fabrikanın 16 yıllık çalışanı Zekeriya Korkmaz ise Manisa'daki maden faciasında hayatını kaybedenler nedeniyle çok üzgün olduklarını dile getirdi. Dokuma işçisi olarak maden işçilerinin acılarını paylaştıklarını ifade eden Korkmaz, " Ölenlere rahmet yakınlarına baş sağlığın diliyoruz. Mahsur kalanlar ise biran önce kurtulsun. Yetkililerin bizlerle de ilgilenmelerini istiyoruz. İşçilerle öldükten sonra değil, hayattayken ilgilenilsin" dedi. 'İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız', 'Yakarız, yıkarız, paşa paşa yatarız' sloganları atan işçiler, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.