Dolar (USD)
34.03
Euro (EUR)
38.00
Gram Altın
2825.31
BIST 100
9956.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Eygi'nin otopsi raporu tamamlandı

İşgal altındaki Batı Şeria'da katıldığı barışçıl gösteride soykırımcı İsrail güçlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin İzmir Adli Tıp Kurumunda hazırlanan otopsi raporu açıklandı.
Eygi'nin otopsi raporu tamamlandı
18 Eylül 2024 11:13:02
İşgal altındaki Batı Şeria'da katıldığı barışçıl gösteride soykırımcı İsrail güçlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin İzmir Adli Tıp Kurumunda hazırlanan otopsi raporu açıklandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen barışçıl gösteride, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporu açıklandı. İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Eygi'nin ölümüne, uzak mesafeden yapılan bir ateşli silah saldırısının neden olduğu vurgulandı.

Raporda, İzmir Kimya İhtisas Dairesi tarafından yapılan incelemelerde Eygi’nin kanında toksik madde bulunmadığı belirtilirken, Biyoloji İhtisas Dairesi de Eygi’nin DNA profiliyle uyumlu bulgular tespit etti. Raporda ayrıca, ikinci bir kişiye ait DNA profiline rastlanmadığı aktarıldı.

Morg İhtisas Dairesi’nin raporu ise Eygi’de beyin kanaması ve beyin harabiyeti bulgularına işaret etti. Ayrıca Eygi’nin vücudunda ateşli silah mermisi giriş yarasının bulunduğu, bu yaranın ölümcül nitelikte olduğu ve atışın uzak mesafeden gerçekleştirildiği belirtildi.

Keskin nişancı öldürdü

Raporda, Eygi’nin vücudunda ateşli silah giriş yarası tespit edildiği ve bu yaralanmanın ölümcül olduğu açıklandı. Ateşli silah mermisi giriş yarasının etrafında yanık, is ve barut artıkları bulunmaması nedeniyle atışın uzak mesafeden yapıldığına işaret edildi. Filistin’de gerçekleştirilen ilk otopsi sırasında giriş yarasının bozulduğu ve merminin çıkarıldığı hatırlatılarak, olay yerinin krokisi ve görüntülerinin olmaması nedeniyle atış istikameti hakkında kesin bir değerlendirme yapılamadığı ifade edildi.

Vücudunda metal parçalar bulundu

Otopsi sırasında Eygi’nin vücudundan altı adet metalik yabancı cisim çıkarıldığı ve bu delillerin Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildiği kaydedildi. Otopsi raporunda, Eygi’nin ölümünün ateşli silah mermisinin yarattığı kafa kemiklerinde kırık, beyin zarları arasında kanama ve beyin dokusu harabiyeti nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.

İsrail’in saldırısı sonucu hayatını kaybetti

ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinlilere destek amacıyla katıldığı barışçıl gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından başından vurularak ağır yaralanmış, hastanede tüm müdahalelere rağmen 6 Eylül’de yaşamını yitirmişti. Cenazesi, 14 Eylül’de Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Türkiye Filistin şehidini son yolculuğuna uğurladı

Eygi’nin cenazesi Türkiye’ye getirilerek Didim’deki Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Eygi’nin, Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olduğu belirtildi.

Eygi, Filistin davasına destek veren gönüllü aktivistlerden biriydi. 2003 yılında İsrail buldozerleri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.