Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.55
Gram Altın
2498.31
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ewan zirvede bitirdi

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 8. ve son günündeki İstanbul-İstanbul etabı hava şartları nedeniyle iptal edildi. Organizasyonda 7. etabı kazanarak turkuaz mayoyu devralan Yeni Zelandalı Bevin, turu genel klasman lideri olarak tamamladı.
Ewan zirvede bitirdi
17 Nisan 2022 15:13:09
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 8. ve son günündeki İstanbul-İstanbul etabı hava şartları nedeniyle iptal edildi. Organizasyonda 7. etabı kazanarak turkuaz mayoyu devralan Yeni Zelandalı Bevin, turu genel klasman lideri olarak tamamladı.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 8. ve son gününde İstanbul-İstanbul etabı hava şartları nedeniyle iptal edilirken, Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin organizasyonu genel klasman lideri olarak tamamladı. Kuzguncuk'ta yarışın 25. kilometresinde kayganlaşan yol nedeniyle komiserler kurulu, kaza riskinin yüksek olması gerekçesiyle yarışı nötralize etti. Sporcular, Bostancı yönüne herhangi bir mücadeleye girmeden kontrollü bir şekilde bisiklet sürdü. Bu ayağın iptal olmasıyla 7. gün Gelibolu-Tekirdağ etabını ilk sırada tamamlayarak genel klasman liderliğini ele geçiren Patrick Bevin, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun şampiyonu ilan edildi.

TUR’DA DERECEYE GiRENLER

Genel klasmanda ikinciliği Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine, üçüncülüğü ise İtalya'nın Drone Hopper-Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda aldı. Önceki günkü sonuçlara göre Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen sprint liderinin giydiği yeşil mayo, ABD'nin Wildlife Generation Pro takımından Noah Granigan da en iyi tırmanışçının giydiği kırmızı mayo, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Batuhan Özgür de Türkiye güzellikleri mayosunun (Beyaz) sahibi oldu. Takımlar klasmanında ise İspanya'nın Equipo Kern Pharma şampiyonluğa ulaştı. Almanya'nın Bike Aid takımı ikinci, İtalya'nın EOLO-Kometa takımı ise üçüncülüğü aldı.

ÖDÜLLER OKTAY’DAN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, genel klasmanda dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. Takım klasmanında birinci olan Equipo Kern Pharma, kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı. Bakan Kasapoğlu, Jasper Philipsen'de formasını giydirdi. Batuhan Özgür'ün beyaz mayosunu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Noah Granigan'a mayosunu ise Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan verdi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Oktay ve Kasapoğlu'na günün anısına turu simgeleyen plaket takdim etti.

ÜLKEMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Ödül Töreni'nde konuştu: "Bodrum'dan Kuşadası'na, Selçuk'tan Edremit'e, oradan yine gurur kaynağımız 1915 Çanakkale Köprüsü'nü geçerek İstanbul'a kadar uzanan 8 etabın her birinde tüm dünya ülkemizin güzelliklerine canlı canlı şahit olmuştur."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 57 yıldır aralıksız düzenleyerek bir gelenek haline getirdikleri Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu organizasyonda buluştuklarını belirterek, "Bu turun önemli bir özelliği de tüm dünyada Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen tek tur olmasıdır" dedi. Etkinliğin bu yıl "Tarihe, Doğaya Saygı" temasıyla düzenlendiğinin altını çizen Oktay, "Etkinliğimiz bizlere ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini ve bu güzelliklere nasıl sahip çıkıp koruduğumuzu herkese apaçık gösterme fırsatı sunmuştur. Bodrum'dan Kuşadası'na, Selçuk'tan Edremit'e, oradan yine gurur kaynağımız 1915 Çanakkale Köprüsü'nü geçerek İstanbul'a kadar uzanan 8 etabın her birinde tüm dünya ülkemizin güzelliklerine canlı canlı şahit olmuştur. Milyonlarca haneye 'Tour of Türkiye' markası ile ulaşan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turumuz böylece ülkemizin tanıtımına ve marka değerinin artırılmasına da büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

ALTYAPIMIZ TAMAMLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin her branşta olduğu gibi bisiklette de önemli başarılar yakalamak için önemli yol katettiğini söyledi. Kasapoğlu, “Bisiklet ile ilgili her türlü altyapımız tamamlandı. İzmir-Manisa etabını yarışın içinden takip ettim. Sporseverlerin, gençlerin sporculara olan ilgisi beni mutlu etti. Her branşta olduğu gibi bisiklette de daha büyük başarıları yakalamak için önemli bir yol katettik” diye konuştu.