Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Evangelism nedir? Kan donduran detayları ile Evangelistler!

Evangelistler, kan akıtan sapkın bir dinin mensupları. Bu inanışa göre Ortadoğu'nun karışması ve bu karışıklığın ardından Yahudilere vadedilen Edom'un yani kutsal toprakların fethi gerekiyor. Bu inanışın Türkiye ile bağlantılı olan kısmı; Edom'un fethi olarak geçen yer Türkiye. Türkiye'nin kutsal sayılma sebebi Anadolu topraklarının Tanrı'nın yürüdüğü topraklar olarak anılması. Günden güne destekçisi artan bu inanışın ka
Evangelism nedir?  Kan donduran detayları ile Evangelistler!
14 Ağustos 2018 06:20:00
Evangelistler, kan akıtan sapkın bir dinin mensupları. Bu inanışa göre Ortadoğu'nun karışması ve bu karışıklığın ardından Yahudilere vadedilen Edom'un yani kutsal toprakların fethi gerekiyor. Bu inanışın Türkiye ile bağlantılı olan kısmı; Edom'un fethi olarak geçen yer Türkiye. Türkiye'nin kutsal sayılma sebebi Anadolu topraklarının Tanrı'nın yürüdüğü topraklar olarak anılması. Günden güne destekçisi artan bu inanışın ka

Evangelist nedir? 7 aşamalı sapkın dini inancın Türkiye kısmına bakın!

Evangelister kimlerdir amaçları ne? En sapkın dini inançlardan biri olan Evanjelizm de armageddon (kıyamet savaşı), İsa ve Türkiye var. İşte 'Tanrıyı kıyamate zorlama' sapkınlığındaki evangelistler en çok ABD'de bulunuyorlar. En ünlü isimleri de ABD başkanları.

ABD başkanı Donald Trump tam bir evanjelist uşağı. Yahudi damadı Kusher ile Armageddon için herşeyi yapan Trump, şimdi sapkın inancı gereği son fetihe soyundu... Evangelistlere göre İsa'nın gelişi için ortadoğunun karışması, kutsal topraklara Yahudilerin yerleşmesi ve Edom'un fethi gerekiyor. Edom dedikleri yer ise Türkiye... İşte dünyada kan akıtan Evangelistler ve onların 7 safhalı sapkın inanışları:

Evengelistlerin Türkiye hedefi : Ortadoğu'da kaos çıkarmak evangelistlerin armageddon için temel hedefi. Bu çerçevede yeni bir dünya düzeni tasarlayan evangelistlerin fethedecekleri son ülke de Edom... Peki Edom neresi derseniz? Bu konuda İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu çarpıcı ayrıntıyı veriyor: Edom aslında Türkiye...

Edom dedikleri yer Türkiye: Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu evangelistlerin 7 aşamalı inancındaki Türkiye kısmını şöyle anlatıyor: -"Yeni dünya düzeninde son fethedilecek ülkenin adı Edom'dur. Hepimizin kanını donduracak şey şudur. Edom bin yıldır yaşadığımız topraklar, vatanımız yani Anadolu'dur. "Neden Türkiye? Çünkü Tanrının yürüdüğü topraklar olarak nitelendirdikleri yer Anadolu'dur".

Dünya'daki her 4 kişiden 3'ü ölecek-"Bunlara göre Hz. İsa iki defa değil üç defa gelecek, ilk olarak bunlar bulutların üzerine yükselecekler; vur patlasın çal oynasın yapacaklar. Aşağıdaki her 4 insandan üçü ölecek. Öncelikle ilk kurban biz Müslümanlar olacak sonra Budistler, Japonlar ve Çinliler olacak. ABD' deki 144 milyonun dışındakilerin de şansı yok tabii"

Evangelizm nedir? : Peki kimdir bu evangelistler ve Evanjelizm nedir? Temel bilgilerle devam edelim. Evengelistler Amerika'daki Hristiyan toplumunun en tutucu ve radikal dinci kanadıdır. Aslında kapitalizmin gizli dini Evanjelizm'dir, diğer ezoterik ve masonik yapılar bu şeytani dinin mezhepleri konumundadır.

Yahudilere hizmet ediyorlar : Evanjelikler, Eski Ahit'te savunulan; Yahudilerin Tanrı'nın seçilmiş halkı olduğu, kutsal toprakların Yahudilerin malı olduğuna inanırlar. Trump'ın ilk iş olarak Kudüs'ü tanıması da bunun sonucu. Yahudilerin Mesih'in gelişiyle birlikte dünya egemenliğine ulaşacakları kehanetini kabul eden Evanjelikler, bu konuda kendilerine düşen en büyük görevin ise Yahudilerin dünya egemenliğine destek olduğunu düşünürler.

Evenjelistlerin sapkın inancı: Evanjelistlerin en sapkın inancı İsa'nın yeryüzüne ancak Ortadoğu'da kargaşa ve savaş olduğu dönemde geleceğine ilişkin. Bunun için yani İsa'nın gelişini hızlandırmak adına Ortadoğu'yu birbirine katmayı dini inançları olarak görüyorlar. Onlara göre, Ortadoğu'da kıyamet savaşı (armageddon) çıkancı İsa yeryüzüne gelerek ve barışı ihdas edip Tanrı Krallığı'nı kuracaktır.

Tanrıya kıyamete zorlama sapkınlığı : Armageddon, yani Megiddo veya Mecidiye Savaşı aslında dünyadaki ilk savaşın adıdır ve son savaşın adının da böyle konulması istenmektedir. Evanjelistler İsa'nın ancak armageddon çıkınca geleceğine inandıklarından dünyanın kaosa sürüklenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bugün Evanjelistlerin, ABD'nin ulusal ve uluslararası politikalarını etkileyecek güçte olduğu tartışılmaması gereken bir gerçektir. Neoconların yaşama geçirmeye çalıştıkları BOP'un (Büyük Ortadoğu Projesi), Evanjelistlerin "Yahudilere vaat edilmiş topraklar" ve "Armageddon Savaşı" inançlarıyla birebir ilişkilidir.

Tanrının Yahudilerle ilgili planı varmış : Evanjelik inanca göre; Tanrı'nın Evanjelik Protestan Hristiyanlar için olan uhrevi (öbür dünyayla ilgili) ve Yahudiler için de dünyevi olmak üzere iki planı vardır. Öteki dinlere mensup insanlar ise Tanrı için önemsizdir. Tanrı'nın Yahudilerle ilgili planı gereği Yahudiler, vaat edilmiş topraklara dönüp Büyük İsrail'i kuracak ve dünyaya egemen olacaklardır. Evanjelikler ise bu plana destek olacaklar ve kendileri için kurtuluş ahirette gerçekleşecektir.

Evengeliklerin inandığı 7 aşama : Evanjelistlere göre, insanlığın kaderi ilahi bir senaryo ile önceden belirlenmiştir ve herkes gibi Yahudiler de bu kozmik tiyatroda kendilerine biçilmiş rolü (Büyük İsrail'i kurmak) oynamaktadırlar. Evanjelistlerin oluşacağına inandıkları yedi aşama şöyledir:

1- Yahudilerin Filistin'e geri dönmeleri. Hitler'in zulmünden kaçarak Filistin'e dönen Yahudilerin, 1948 yılında İsrail Devleti'ni kurmaları ve ardından 1967 yılında Kudüs'ün tamamını ele geçirmeleri, Evanjelik Protestanlar tarafından Mesih'in gelişinin yaklaştığına dair güçlü ipuçları olarak değerlendirilmektedir.

2- Büyük İsrail'in kurulması. "Büyük Ortadoğu" veya "Genişletilmiş Ortadoğu" olarak adlandırılan proje çerçevesinde Irak ve Afganistan'ın işgal edilmesi, İran ve Suriye'yi de işgal etme planları ve Irak'ın kuzeyi ile Güneydoğu Anadolu bölgemizi içine alan bir Kürt Devleti kurma hazırlıklarını da bu çerçevede değerlendirebiliriz.

3- Yahudiler de dahil olmak üzere tüm dünya uluslarına İncil'in "müjde" olarak vaaz edilmesi. Misyonerlik faaliyetleri bununla bağlantılıdır. Rice Üniversitesi sosyoloji profesörü William Martin'e göre, "Yabancı memleketlerde faaliyette bulunan Protestan misyonerlerin yaklaşık yüzde 90'ını Fundamentalistler (köktendinci, radikal dindarlar) ve Evanjelikler oluşturmaktadır." Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşı papaz Andrew Craig Brunson meselesini ve ona sahip çıkma adına sesini yükselten Başkan Donald Trump'ın duyarlılığını da bu bağlamda düşünmek gerekmektedir.

4- Yedi yıl sürecek olan felaket dönemi. Türbülasyon (bir çeşit kıyamet senaryosunun yaşanması) veya kaos olarak da adlandırılan bu dönemde Yecüc ve Mecüc orduları tarafından İsrail işgal edilecek ve ABD ile İngiltere İsrail'in yardımına geleceklerdir.

5- İsa'nın ikinci kez dünyaya gelişi.

6- Armageddon Savaşı.

7- Kıyametin kopmasıyla, İncil'e ve İsa Mesih'e iman edenlerin cennete yükseltilmeleri.

Evengelizm inancının komiklikleri : Evanjelizm inancı o kadar tutarsızlık ve komiklikle doludur. Örneğin; sadece 150 bin kadar Yahudi İsa'ya iman edeceği için, bunun haricindeki yaklaşık 12,5 milyon Yahudi Armageddon Savaşı'nda yok edilecektir. Yani savaştan ölen Evanjelik Hristiyanlardan sonra kala kala 150 bin Yahudi dünyada kalmaktadır. Bu 150 bin Yahudi mi (cennete yükselen 500 milyon Evanjelisti de çıkarsak) yaklaşık 6 milyar insanı yenerek yeryüzünden silecektir. Ve savaştan sonra İsa, krallığını kurunca çoban misali bu 150 bin Yahudi'yi bin yıl boyunca yönetecektir. Sonra hep birlikte cennete gideceklerdir! Kimine göre ise İsa, belirli aralıklarla İncil'e iman edenleri veya kendini Mesih olarak benimseyenleri cennete yükseltmek için yeryüzüne gelip gidecekmiş! Yani parti parti cennete sefer düzenleyecekmiş!

FETÖ'cülerin Evanjeliklerle bağı : Son dönemlerde "Siyonist Müslüman" modellerinin de ortaya çıktığını gördük. Gülen cemaatine ait Aksiyon dergisinin Aralık 2003 tarihli sayısının kapağında, "İnsanlık O'nu bekliyor: Hz. İsa" haberi vardı. Oysa Mesih inancının Kur'an'da olmadığı biliniyordu. Buna rağmen Said Nursi ve takipçisi nurcular, "Müslüman İseviler" diye bir tanım ortaya çıkarmışlardı. Buna göre, Mesih İsa yeniden dünyaya gelecek ve İseviliği Müslümanlıkla birleştirecekti.

Müslüman görünen gizli evanjelikler: Bu noktada araştırmacı Kemal Akmaral'ın bir tespitini aktaralık diyor ki: -"Bugün bütün İslam dünyasında samimi Müslümanlardan daha koyu Müslüman görünen bir sürü Yahudi ajanı, casusu vardır. Yahudiliğin ve İsrail'in en şiddetli ve koyu düşmanı gibi görünen nice kodaman zengin İslamcı şahıs, gerçekte İsrail'in hizmetinde çalışmaktadır."

Evenjeliklerin Metodist kiliseleri en çok hangi ülkede: Günümüzde Metodist Kilisesi mensupları yoğun olarak Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve bu ülkelerin sömürgelerinde yaşamaktadırlar. Metodistler, yaşadıkları ülke nüfusuna oranla sayıca az gibi görünmelerine rağmen etki alanları oldukça geniştir. Bu açıdan bakıldığında özellikle ABD'nin iç ve dış politikasında dolayısıyla dünya siyasetinde oldukça etkili oldukları görülmektedir.

Evanjelistlerin sayısı: Evanjelistler dünya çapında güçlü televizyonlardan, gazete yayınlarından, internet sitelerinden, video oyunlarından, sinema sektöründen ve bilim-kurgu romanlarından yararlanarak misyonerlik yapmaktadırlar. Bunun neticesinde Amerika'daki Evanjelist Protestanların sayısında ciddi bir artış gözlenmektedir. Evanjelistler 1987'de Protestan nüfusun yüzde 41'lik bir dilimini oluştururken, 2004'e gelindiğinde bu oran yüzde 54'e ulaşmıştır. Nüfusu 300 milyonu bulan Amerika'da Evanjelistlerin sayısı 100 milyonu aşmıştır. 1950 yılında tüm dünyadaki sayıları 4 milyon kadarken, 2004 yılı rakamlarına göre 500 milyonun üstüne çıkmıştı.

Evangelist başkanlar kimler? : İlk bilinen Evangelist ABD Başkanı Jimmy Carter'dı. Beyaz Saray'da evangelistler hiç eksik olmadı. Carter'ın ardından Ronald Reagan, George W. Bush, ABD'nin evangelist başkanları oldu. Damadı yahudi olan Donald Trump da sonuncu ve en delisi.

Reagan ne demişti: Evanjelik olan ABD Başkanı Ronald Reagan 1983'te bir söyleşide şunları söylemiştir, "Aşikar ki, Eski Ahit'teki eski peygamberlerimize ve Armageddon'la ilgili önceden haber verilmiş alametlere geri dönüp baktığımızda, 'Acaba olacakları görecek nesil biz miyiz?' diye merak ediyorum. İnanın bana, bu kehanetler açık bir şekilde yaşamakta olduğumuz bu günleri gösteriyor."

Bush ne demişti: Bir diğer evanjelist başkan George Bush, Filistin lideri Mahmud ABBAS ile 2003 yılında bir araya geldiğinde şunları söylemişti: -"Tanrı, 'George Afganistan'a git ve teröristlerle savaş' dedi, yaptım. Ardından, 'George, Irak'a git ve zorbalığı bitir' dedi, onu da yaptım.' 'Tanrı, Filistinlilere bir devlet, İsrail'e güvenlik, Ortadoğu'ya da barış getir' dedi. Ahlaki ve dini bir misyonum var. Bu nedenle size bir Filistin devleti vereceğim. Tanrı'dan bir görev aldım."

Carter ne demişti? : İlk evanjeliklerden ABD'nin eski başkanı Jimmy Carter şöyle diyor: -"1948'de İsrail'in kurulması, Yahudilerin yüzyıllar önce sürgün edildikleri yerden sonunda İncil'de sözü geçen yere tekrar döndüğü anlamına gelmektedir. İsrail Devleti'nin kurulması, İncil'in kehanetinin gerçekleşmesidir."