Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2425.90
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ev hayali kuranlar dikkat!

Ev hayali kuran vatandaşlar internetten beğendikleri evler için kapora göndererek dolandırıcıların ağına düşüyor.
Ev hayali kuranlar dikkat!
10 Mart 2015 11:52:00
Ev hayali kuran vatandaşlar internetten beğendikleri evler için kapora göndererek dolandırıcıların ağına düşüyor.
Tuğba Gömeç'in haberi
Dolandırıcılar, herhangi bir evin fotoğraflarını alıp internette satılık veya kiralık ilanı vererek ardından eve talip olan vatandaşlardan kapora alıp ortadan kayboluyorlar.
Baharın yaklaşmasıyla evlilik hazırlığına giren çiftleri kiralık ev tutma telaşı sardı. Kiralık ev arayan çiftler emlakçılara komisyon ödememek için sahibinden ev kiralamayı tercih ediyor. Ancak sahte ilanlara kanarak kaparo isteyen dolandırıcıların ağına düşüyorlar.
İnsanları mağdur eden dolandırıcılar bu işi internet üzerinden sürdürmeye devam ediyor. Kira değerinin yüksek olduğu semtleri tercih ederek kirayı daha az gösterip ve ilan içine güzel ferah evlerin bulunduğu fotoğrafları koyarak kişilerin dikkatini çekmeyi başarıyorlar.
İlana koydukları fotoğraflar sizin daha önceden kiraya verdiğiniz veya satışa çıkardığınız evlerinizin fotoğrafları bile olabilir.
DOLANDIRICILAR HEP AYNI YÖNTEMİ KULLANIYOR
Arada emlakçı olmadan hem kaliteli hem de uygun internetten ev bulmaya çalışan vatandaşların genel de karşılaştıkları durum hep aynı oluyor.
Sahte ev sahipleri genel de şehir dışında oluyor. Evin çok talibi olduğunu belirterek kapora gönderilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Kapora hesaba yatırıldıktan sonra iletişim için kullanılan numaraya bir daha ulaşılamıyor. Dolandırıcılar aynı yöntemi kullanarak birden fazla kişiyi dolandırıyorlar.
DOLANDIRILMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLUN
Satışların ve kiralamaların yapıldığı internet portallarından alınan bilgiye göre; e-ticarette ilan verenlerin kişisel durumları bilinmiyor. Art niyetli insanların kendilerine fayda sağladığı yer olarak kullanabiliyor. Tamamen alıcı ile satıcı arasında olan bir durum olduğu ve dolandırılıp dolandırılmamanın tamamen kullanıcının dikkatine ve yine kullanıcının insiyatifine kaldığı ve bu portalların uyarılardan başka hiçbir şey yapamadıkları belirtildi.
EVİ GÖRMEDEN KAPORA VERMEYİN
İnternet üzerinden verilen sahte ilanlarla maalesef çoğu insanın canı yanıyor ve hayaller suya düşüyor.
Konuyla ilgili emlakçılar çok farklı türlerde dolandırıcılık olduğunu ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Hayal kırıklığı yaşamamak için hiçbir hesap numarasına kapora adı altında para göndermeyin.
Gerekirse evin tapusunu görmeyi talep edin.
TC kimlik numaranızı tanımadığınız insanlara vermeyin. TC kimlik numaranızla farklı dolandırıcılık yöntemlerine başvurabilirler.
Kiralayacağınız veya satın alacağınız evi gidip görmeden kesinlikle hiçbir ödeme yapmayın.
Kaynak : Haber7