EV BİTKİLERİ NEDEN SİNEKLENİR?
Ev bitkileri neden sineklenir sorusunun birden fazla nedeni olabilir.
Ev bitkilerinin birçok faydası vardır. Evde güzel bir görüntünün oluşmasını sağlayan bitkiler için çeşitli bakım yöntemleri bulunur. Hangi bitkinin ne tür bir bakım yöntemiyle yaşamını sürdürdüğünü bilmek faydalı olur. Bitki bakımı bitkinin ömrüne etki eden en önemli faktörlerden biridir. Ancak bitkilerde uygulanan yanlış yöntemler bitki köklerine ve çiçeklerine zarar verebilir. Bitki bakımında karşılaşılan bir takım sorunlar vardır. Bu sorunların başında ise ev bitkilerinde oluşan sineklenmelerdir. Sineklenme bazen bitkinin çiçek kısmında bazen de toprağında meydana gelebilir. Bunun belirli nedenleri vardır. Sineklenmeye neden olan faktörler ortadan kalktığında çiçekte sineklenme oluşması tamamen önlenebilir.
EV BİTKİLERİNDE OLUŞAN SİNEKLENME NASIL GİDERİLİR?
Ev bitkilerinde oluşan sineklenme nasıl giderilir sorusuna geçmeden önce sineklenmeye neden olan kaynaklar tespit edilmelidir. Toprakta sineklenme oluşmasının nedenlerinden biri toprağın fazla sulanmasıdır. Fazla sulanan bitki ihtiyacı olan suyu emerken fazla suyun saksıda kalmasına sebep olur. Bu da toprağın sürekli nemli kalmasına yol açar. Sürekli nemli toprak sineklenmeye daha müsaittir. Bu yüzden toprağın düzenli ve yeterli seviyede sulanması önemlidir. Ayrıca toprağın sineklenmesine neden olan bir diğer etken gübredir. Toprakta gübre miktarının fazla olması da sineklenmeye neden olur. Sineklenmenin giderilmesi için çeşitli yöntemlerden faydalanılabilir. Toprak nemli ise kuru saksıya kuru toprak ilave etmek nem oranını azaltır. Bu durum sineklenmenin önlenmesini sağlayabilir. Yine hazırlanan asprinli su da sinekleri önlemeye yardımcı olur. Toz tarçın, sarımsak suyu ve soğan kabuğu da sineklerin giderilmesinde kullanılan yöntemlerdendir.
EV BİTKİLERİ SİNEKLERDEN KORUMANIN YOLLARI
Ev bitkilerini sineklerden korumanın birden fazla yolu vardır. Yukarıda belirtilen yöntemlerin uygulanması oluşan sineklerin giderilmesinde kullanılabilir. Ancak bitkide sineklenme oluşmaması için yapılması gerekenler arasında toprağın nemlenmesini önlemek öncelikli adımdır. Yine toprağa verilen gübre oranının seviyeli olması gerekir. Yaz aylarında sinek oluşumu daha fazla olacağı için bitki aşırı sıcak ortamdan korunmalıdır. Oda sıcaklığının bitki türüne göre ayarlanması bu noktada önemlidir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.