Esnaf Gezi Parkı eylemlerinin bitmesini istiyor
Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana siftah yapamayan, dükkanını açamayan, rezervasyonları iptal olan Taksim esnafı dertli... Borçlarını ödemek için kredi çeken, çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalan esnaf, eylemin bir an önce sona erdirilmesini talep ediyor.
Talimhane'de seyahat acentası bulunan Hamit Düger, Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana 200 bin dolar zarar ettiğini dile getirerek, her turizm acentasının sabah kapıyı açtığında 3-4 milyar lira gideri olduğunu kaydetti.
Aynı acentanın işletme müdürü İsmail Düger de eylemcilerin yaptığının insanlığa sığmadığını ifade ederek, "Bunlar ekmeğimizle oynuyorlar. Avukatımızı çağırıp gerekeni yapacağız. Bunlardan davacı olacağız, hasarımızı onlardan karşılayacağız" diye konuştu.
İstiklal Caddesi'nde kafe işleten Selim Dişbudak da "Ciromuzda yüzde 100'ün üzerinde kaybımız var. Türk müşteriler, az çok geliyor. Turistlerde kayıp yüzde 100 nerdeyse" ifadelerini kullandı.
Başkent esnafı tepkili
Başkentte Gezi Parkı odaklı eylemlerin yoğunlaştığı Kuğulu Park ve Kennedy Caddesi'ndeki esnaf da dükkanlarında önemli maddi hasar olduğunu, işlerinin bozulduğunu, çoğu günler siftah bile yapamadıklarını, kapanan trafik nedeniyle evlerine zor gittiklerini belirterek, eylemlerin sona ermesini istiyor.
Kavaklıdere Tunus Taksi Durağı Başkanı Murtaza Ece, iki haftadır devam eden eylemler nedeniyle şoförlerin 21.00'den sonra taksi durağına giremediklerini söyledi.
Taksilerin, eylemciler yüzünden zarar gördüğünü, şoförlerin müşterilerini istedikleri yere götüremediklerini belirten Ece, "Arkadaşlar yolu kapatıyor ve barikat kuruyor. Bizler de gazın ve protestonun arasında kalıyoruz. Bu konuda mağduruz" dedi.
Kennedy Caddesi'nde 15 yıldır bulunan büfeyi işleten Ali Altay da eylemlerden dolayı satışlarının azaldığını dile getirdi.
Büfeyi kapattıktan sonra evine gidemediğini vurgulayan Altay, "Büfenin başında bekliyorum zarar göreceğiz diye ama yine de engelleyemedim zararımız oldu. Kepenk gitti, yaptırdık, yine sıfırını yaptıracağız. Şu anda 2 kişi kepenki zor açıyor. Eylemlerin bitmesini bekliyoruz, mecburen sıfırını yaptıracağız, çünkü kepenklerin tamiri yok" diye konuştu.
Tunus Caddesi'nde bakkal işleten Bilal Özel ise eylemlerin olduğu günden itibaren satışlarının düştüğünü vurguladı.
"Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı" diyen Özel, "Çatışma gece 12'de başlıyor. Çatışma başlayınca da dükkanı kapatıp gidemiyoruz. İçeride mahsur kalıyoruz. Bütün esnaf olarak tepkiliyiz" ifadesini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.