Dolar (USD)
35.21
Euro (EUR)
36.76
Gram Altın
2965.25
BIST 100
10019.33
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Kahhar zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

"Her şeye her istediğini yapacak surette galip ve hakim olan" anlamına gelen El Kahhar Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Kahhar Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Kahhar ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...
El Kahhar zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna
25 Ocak 2019 11:35:00
"Her şeye her istediğini yapacak surette galip ve hakim olan" anlamına gelen El Kahhar Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Kahhar Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Kahhar ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

"Her şeye her istediğini yapacak surette galip ve hakim olan" anlamına gelen El Kahhar Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? El Kahhar Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Kahhar ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

Kahhâr Esması

Kahhâr: قهار

El-Kahhâr: القهّار

Ya Kahhâr: يَا قهار

Her şeye, her istediğini yapabilecek şekilde hâkim ve galip olan manasına gelen “el-Kahhâr” ism-i şerifi, galip gelen ve kahreden anlamındaki “kahr” köküne dayanır. İsm-i şerif, Allah Teâlâ’nın, düşmanlarına karşı bellerini dahi kırarak çaresiz bırakacak şekilde galip geleceğini haber verir. Mevlâ Teâlâ’nın kahrı ve kudreti altında kıvranmayacak, gücü karşısında âciz kalmayacak hiçbir varlık mevcut değildir.

Kullar bu ism-i şerifin hakikatini düşünerek Allah Teâlâ’nın kahrından sakınmalı, buna sebep olabilecek şeylerin neler olduğunu öğrenerek o tür şeyleri yapmamaya gayret etmelidirler. Allah Teâlâ’dan daima bu ism-i şerifin hakikatlerini sezip anlayabilecek feraset istenmelidir.

Bir insan bilmelidir ki, en büyük düşmanı nefsidir. Nefs insana, aldatıcı olan şeytandan çok daha büyük bir düşmandır. Şeytanın burnunu sürtmek, günah işlemeye yönelik bir arzu uyandırdığında bundan uzak durmakla ve onun yerine Allah Teâlâ’nın rızasına uygun işler yapmakla mümkün olur.

Bunun tam aksi yönde bir hayat tarzını tercih edip zorbalık, azgınlık ve taşkınlık yapanlar, Allah Teâlâ’nın “el-Kahhâr” ism-i şerifinin manası doğrultusunda ağır, güçlüklerle dolu ve feci sonla neticelenecek durumlarla karşı karşıya kalırlar. Allah Teâlâ’nın: “…De ki: ‘Her şeyin Yaratıcısı ancak Allâh’tır! (İlâhlıkta tek olan) Vâhid de, (her istediğini herkese zorla da olsa yaptırabilen) Kahhâr da ancak O’dur!” (Ra’d Sûresi, 16) hitâbı, bu hakikatin, inkârı mümkün olmayacak şekilde ilânıdır.

Mevlâ Teâlâ, azap edeceği bazı toplumları, kahramanları galip getirerek ya da kendilerinden daha zalim bir kimseyi musallat ederek azaba duçar eder. Gerek bu kahramanların gerekse de zalimlerin eliyle gelen azap da Allah Teâlâ’nın takdiriyle, “el-Kahhâr” sıfatının bir tecellisiyle zahir olur.

Kahhâr Esmasının ebced değeri ve zikir saati

Zikir Adedi: 306

Zikir Günü: Salı

Zikir Saati: Merih

Sabah gündoğduğu vakitte İkindinin son vaktinde Gece yarısından sonraki vakitte bu esma-i zikir okunur.

Kahhâr İsminin Tecellisi,

Havas ve Esrarı

Zalimleri Kahru perişan etmek için ‘Ya Kahhâr’ ismini 306 defa günlük zikir saatlerinde okuyun.

Bir dileği, arzusu, muradı olan bir kimse bu ismi ‘Ya Kahhâr’ diye günlük 100 defa okuduktan sonra ne gibi dilediği ve isteği varsa Allah’a dua eder ve muradına tez zamanda kavuşur.

Bu esma-ı zikri kalbinden dünya sevgisini çıkartıp sadece Allah sevgisini kalbde muhafaza etmek için ‘Ya Kahhâr’ diye 306 defa günlük okunur.

Nefsi ammerelerden kurtulmak isteyen bir kul bu ismi ‘Ya Kahhâr’ diye 306 defa okusun.

‘El-Kahhâr – Ya Kahhâr’ ismini devamlı zikreden kimseleri düşmanları karşısında mağlup olmak için Allah’ın yardımı ona tecelli eder.

Günlük duha namazı sonrası secdeye kapanıp bu esma-ı zikri 7 defa ‘Ya Kahhâr’ diye zikredin okursa Allah’u Teâla onu zengin kimselerden kılar.

Kahhar isminin geçtiği ayetler

Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz buyuruyor ki;

“Ne kadar memleket varsa hepsini kıyamet gününden önce ya helâk edeceğiz, ya da şiddetli bir azapla cezalandıracağız. İşte bu, Kitap’ta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış bulunuyor.”

İsra-58

“Bunlara o kendilerinden evvelkilerin: kavmı Nuhun, Âdın, Semudün, kavmı İbrahimin, Eshabı medyenin, Mü’tefikelerin haberi gelmedi mi? Hep bunlara Peygamberleri beyyinelerle gelmişlerdi, demek ki Allah onlara zulmetmiş değil idi ve lâkin kendileri kendilerine zulmediyorlardı.”

Tevbe-70

“Helâk ettiğimiz her memleketin mutlaka bilinen bir yazısı (belli vakti) vardır”

Hicr-4

“Hiçbir toplum ecelini geçemez ve ondan geri de kalamaz.”

Hicr-5

“Andolsun, sizden önceki nice nesilleri peygamberleri, kendilerine apaçık deliller getirdikleri hâlde (yalanlayıp) zulmettikleri vakit helâk ettik. Onlar zaten inanacak değillerdi. İşte biz suçlu toplumu böyle cezalandırırız.”

Yunus-13

Kuran-ı Kerim’de Hûd Peygamberin kavmine tebliği şöyledir:

“Ey kavmim, Rabbinizden bağışlanmanızı dileyin, sonra O’na tevbe ile başvurun ki, size bolca göğün feyzini, bereketini indirsin, gücünüze güç katarak artırsın; günahkarlar olarak yüz çevirmeyin.”

Hûd-52

Allah’ın emirlerine yasaklarına peygamberler gönderip onlarla tebliğ ve dine insan davetine duymazlıktan gelip, günahlarında zalimliklerinde yaptıklarında ısrarcı oldukları için Rabbim onlara tepkisini göstermiştir. Kahhar ismi tecellisi ile o kavimleri kahru perişan edip mahvolup helak olup gitmişlerdir.

Allah’u Teâla ülkelere, şehirlere insanlara depremler, seller, kasırgalar, hortumlar, tsunami gibi afetler, yangınlar, birçok afetler ve felaketler verip her asırda farklı bir şekilde insanları ve toplumları imtihan etmektedir. Bu da Kahhar isminin tecellisi ile bu dünyada vuku buluyor.

” O gün onlar kabirlerinden meydana fırlarlar. Kendilerinin hiçbir şeyi Allah’a karşı gizli kalmaz. “Bugün mülk kimindir?” (diye sorulur. Cevaben): “Tek ve kahhar olan Allah’ındır”.(denir)”

Mumin-16

Allah mazlumları masum insanların haklarını herdaim gözetip koruyandır.

Bunun hakkında şöyle bir hadiste buyurulurki;

“Mazlumun bedduasından sakının!”

Diğer bir hadiste;

“Mazlumun bedduasında sakının, çünkü kâfir bile olsa, onunla Allah arasında perde yoktur.”

Bir insana kızdığınız öfkendiğiniz zaman Onu Allah’a havele etmeyin. Ona beddua etmeyin. Ona dua edin. Islahı mümkün değilse Allah’a havele etmek o zaman daha doğru bir davranış olur. Çünkü edilen beddua gelir sahibini bulur. Bedduadan sakının…

Kuran’ı Kerim’de Rabbimiz buyuruyor ki;

Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir.

El Gaffar isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

El Bari isminin manası nedir? Zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

El Halık isminin manası nedir, zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin