Esmaül Hüsna''dan El-Ğaffâr esması
Esmaül Hüsnadan El Gaffar ismi şerifi; bağışlaması çok olan anlamına gelen Mevlâ Teâlâ’nın ahirette kullarının günahlarını örtmesini de kapsar. Kur’ân-ı Kerîm’de beş ayet-i kerimede geçen ism-i şerîf, Allah Teâlâ’ya sığınma içeren isimlerden biridir.
NAZARDAN KORUNMA DUASI
ESMAÜL HÜSNA
TÜKETİCİ ŞİKÂYETİ
İSMİ AZAM DUASI
FETİH SURESİ
Bu esmaül hüsnanın tecellileri ve esrarına nail olabilmek için kullara düşen, insanların ayıplarını örtmek ve kusurlarını bağışlamaktır. Zira Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) mü’minleri şöyle müjdelemiştir: “Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter.” (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 72) Günahları bağışlayacak olan Allah Teâlâ’dır. Bu bilinçle her fırsatta istiğfar edilmeli, gerçek bir pişmanlıkla tevbe edilmelidir.
Bir kimse ne kadar günah işlerse işlesin, Allah Teâlâ’nın tevbe kapısından başka gidebileceği bir kapı yoktur. Bu kapının varlığı, korku ile ümit arasında yaşama emrini de mümkün kılandır.
Bu esmaül hüsnanın bir başka yönü de tevbe ettiğini dile getirdiği hâlde bunu bozup tekrar tevbe edenlerin günahının bağışlanmasına işaret etmesidir. İnsan, yaratılış itibarıyla günah işleyebilecek bir şekilde yaratılmıştır zira o, ruh ve bedenle beraber nefisten müteşekkil bir varlıktır. Bu hakikat Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle beyan edilir: “(Habîbim!) De ki: ‘Ey o nefisleri aleyhine haddi aşmış bulunan kullarım! Allâh’ın rahmetinden ümitsiz olmayın! Zira şüphesiz ki Allâh (şirk dışında) günahları topluca bağışlar! Gerçekten O, (en büyük günahları dahi çokça bağışlayan) Ğafûr da, Rahîm de ancak O’dur!” (Zümer Sûresi, 39/53)
Hataya düşmenin ve günah işlemenin insanoğlu için normal olduğunu Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): “Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.” (Müslim, Tevbe, 9) hadîs-i şerîfiyle açıklamıştır.
ESMAÜL HÜSNA HAKKINDA GENEL BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ...
Faziletleri ve Zikrindeki Faydalar Cuma namazını kıldıktan sonra yüz defa “Yâ Ğaffâr” esmaül hüsnasını zikredenler, Mevlâ Teâlâ’nın affına ve mağfiretine mazhar olurlar. “Estağfirullâhi İnnehû Kâne Ğaffâra” zikrine yetmiş kere olmak üzere her gün devam edenlerin rızkı bereketlenir, malı ve evladı da kendileri için hayırlı ve mübarek olur.
Bir müslüman inanç ve samimiyetle “Yâ Ğaffâr” esmaül hüsnasının zikrini sürdürürse, günahları affolan kullar zümresine dâhil olur ve kalbi nurlanır; böylece kötü huylarından da arınır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.