Esed rejimi, Rukban Kampı'na ablukayı sıkılaştırdı
Yerinden edilenlerin günlük ekmek ihtiyacını karşılamak için kamptaki fırınlar, hayvan yemi olan kepek maddesini kullanıyor.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eylül 2019'dan bu yana bölgeye insani yardım konvoyunun ulaşmadığını söyledi.
Laerke, Rukban'daki yaklaşık 10 bin 500 kişinin hala zor koşullarda ikamet ettiği ve insani durumlarından endişe duyulduğunu dile getirdi.
Laerke, Ekim 2019'dan bu yana 20 bin 700'den fazla kişinin Rukban Kampı’nda ayrıldığı ve bunların 20 bin 353'ünün Humus ilindeki toplu sığınma evlerine yerleştirildiğini aktardı.
Rejim temel yaşam malzemelerinin kampa girişini engelliyor
Kamp sakinlerinden Humuslu aktivist Ömer el-Humsi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa yaklaşık 3 yıldır BM insani yardımlarının girmediğini söyledi.
Rejim güçlerinin kamp sakinlerini göçe zorlamak için 10 gündür kapma uyguladığı ablukayı sıklaştırdığını belirten Humsi, akaryakıt, odun ve un gibi temel yaşam malzemelerin girişlerini engellediğini aktardı.
"Yeni doğan bebekler kötü beslenmeden dolayı hastalanıyor"
Kamptaki tek sağlık ocağında hemşire olarak çalışan Um Abdo, merkezde doktor bulunmadığını ve çalışan sağlık ekibinin sadece hemşirelerden oluştuğunu dile getirdi.
İlk yardım ilaçlarının eksikliğinden dolayı hastalara ilaç tedarik etmekte zorluk çektiğini ifade eden Um Abdo, "Tıbbi ekipman, ilaç ve ilk yardım ilaçlarına ihtiyacımız var. Çocuk sütü bulunmuyor. Gebe anneler ve çok sayıda yeni doğan bebekler kötü beslenmeden dolayı hastalanıyor." dedi.
Um Abdo, Esed rejiminin temel yaşam malzemelerine uyguladığı ablukanın bir an önce son bulmasını istediklerini belirterek, bütün hayırsever derneklere ve uluslararası kuruluşlara acil yardım çağrısında bulundu.
"Hayvanların yediği kepekten ekmek yaptık"
8 yıldır Rukban Kampı'nda yaşayan kişi, 10 gündür Esed rejiminin sıkılaştırdığı ablukadan dolayı fırınlarda un bulunmadığını söyledi.
Suriyeli kişi, "Hayvanların yediği kepekten ekmek yaptık. Midem hala ağrıyor. Yetişkinler önüne gelen her şeyi yer ancak çocuklar ne yiyecek?" ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.