Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2833.37
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Esed karada kaybetti

SURİYE'deki son gelişmeleri değerlendiren Suriyeli Aktivist Dr. Abdulhalim Asfour Eroğlu, "Kara savaşını kaybeden Esed, şimdi havadan camilere, okullara ve hastanelere bomba yağdırıyor. Halk ciddi şekilde hastalıklarla karşı karşıya. Acil medikal yardım yapılması gerekiyor" dedi.
Esed karada kaybetti
05 May 2013 00:00:00
SURİYE'deki son gelişmeleri değerlendiren Suriyeli Aktivist Dr. Abdulhalim Asfour Eroğlu, "Kara savaşını kaybeden Esed, şimdi havadan camilere, okullara ve hastanelere bomba yağdırıyor. Halk ciddi şekilde hastalıklarla karşı karşıya. Acil medikal yardım yapılması gerekiyor" dedi.

KENAN ADEM KIZIALĞIL / ANKARA

KATİL Beşar Esed rejimi halkına karşı katliamlara hız kesmeden devam ediyor. Muhaliflerin karadan yürüttükleri mücadele sonucunda Esed sadece hava saldırısı yapmak sorunda kaldı. Şimdi Esed'in uçakları, camilere, okullara ve hastanelere bomba yağdırıyor. Suriyeli Aktivist Dr. Abdulhalim Asfour Eroğlu, Suriye'de yaşanan insanlık dramını Milat'a değerlendirdi. Esed'in kara savaşını kaybettiğini, şuan sadece havadan saldırlar düzenlediğini vurgulayan Eroğlu, "Hava ambargosu uygulanırsa Esed'in sonu gelir. Bunun yanında sağlanan desteklerinde kesilmesi gerekiyor. İran ciddi biçimde Esed'e silah ve asker yardımı yapıyor. Buna dur denilmeli" diye konuştu.

Kimyasal silah kullanıyor

Esed'in halkı vurmak için kimyasal silah kullandığını ifade eden Eroğlu, Suriye'de ehlisünnetin yok edildiğini belirterek, "26 ayda 150 bine yakın insan hayatını kaybetti. 2 milyon insan Suriye dışına göç etti. 5 milyona yakın insan Suriye içinde farklı kentlere göç etti. Bu durum insanlık tarihi açısından bir trajedidir" dedi.

"Acımasız katil"

Esed'in acımasız bir savaş yürütme çabası içinde olduğu anlatan Eroğlu, "Sukut Füzeleri ile halkını vuran bir yönetim var. Esed, saldırıları hesaplayarak yapıyor. Türkiye sınırına yerleştirilen patriotların kapsamına girmeden sınırı vuruyor. Geçtiğimiz gün Cilvegözü'ne yaptığı saldırı da 10 kişiyi katletti" şeklinde konuştu.

Hizbullah Esed'in yanında

Hizbullah'ın Esed güçleri ile birlikte hareket ettiğini vurgulayan Eroğlu, Cdeydet el-Fadıl bölgesinde yapılan operasyonlarda kadın, çocuk demeden 500 kişinin boğazları kesilerek katledildiğini söyledi. Hizbullah'ın savaşın başladığı günden bu yana Esed'e destek olduğunu belirtti.

"İslam Dünyası uyuyor"

Suriye'de Müslüman halk katledilirken İslam dünyasından hiçbir tepki gelmemesini de eleştiren Eroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Batıdan ve Amerika'dan destek bekleniyor. Bunun olması mümkün değil. Bu güçler zaten Suriye'de Müslüman halkı istemiyor. Gizliden Esed'e destek veriyorlar. Suriye şuan kendi kaderine terk edilmiş durumda bu savaş ne kadar devam ed3er bilinmiyor. Ama çok insan öleceği kesin."

"Hastalıklar yayılıyor"

Hastanelerin bombalanarak doktorların öldürüldüğünü vurgulayan Eroğlu, insanların ciddi şekilde sağlık malzemesine ihtiyacı olduğunu açıkladı. Anestezi malzemelerinin yetersiz olduğu için insanların bayıltılmadan amaliyat edildiğini anlatan Eroğlu, "İnsanlar açık ameliyata alınıyor. Çünkü yeterince teçhizat yok. Türkiye Sağlık Bakanlığından yardım talebinde bulunduk, destek olmalarını bekliyoruz. Savaştan ölen insanlar şimdi hastalıklardan ölmeye başladı" dedi.

Çocuklar sokaklarda yaşıyor

Savaşın en büyük mağdurları olan çocukların sokaklarda kaldığını, ellerinde silah ile küçük yaşta savaşmayı öğrendiklerinin altını çizen Eroğlu, çocukların birçoğu yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatta kalanlar ellerinde silah, dilinde zafer şarkısı ile kendilerini savaşın ortasında buldular. Hiçbir uluslar arası örgüt bu durumu görmüyor" şeklinde konuştu.