Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.08
Gram Altın
3022.13
BIST 100
8945.8
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Esad'dan Türkiye mesajı: Girişimler sonuç vermedi

Beşar Esad, Halk Meclisi'nde yaptığı açıklamada, Türkiye ile sürdürülen görüşmelerden somut bir sonuç alınamadığını duyurdu.
Esad'dan Türkiye mesajı: Girişimler sonuç vermedi
26 Ağustos 2024 12:54:02
Beşar Esad, Halk Meclisi'nde yaptığı açıklamada, Türkiye ile sürdürülen görüşmelerden somut bir sonuç alınamadığını duyurdu.

Haber: Yunus Akseki

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik girişimlere ilişkin Halk Meclisi'nde yaptığı açıklamada, "Girişimler, arabulucuların ciddiyetine ve isteğine rağmen, bahsetmeye değer hiçbir sonuç vermedi," dedi. Esad, "Bir ilişkiyi yeniden tesis etmek, önce onun yıkımına yol açan nedenleri ortadan kaldırmayı gerektirir." ifadelerini kullandı.

SANA'nın aktardığına göre, Türk askerinin Suriye'den çekilmesini isteyen Esad, "Egemenlik ve uluslararası hukuk, ilişkilerin onarılması konusunda ciddi olan tüm tarafların ilkeleriyle tutarlıdır ve terörle mücadele her iki tarafın da ortak çıkarıdır," ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan 'her an davette bulunabiliriz' demişti

Geçtiğimiz ay Ankara-Şam ilişkilerindeki normalleşme süreci hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşar Esad ile olası bir görüşme için "her an" davette bulunabileceklerini ifade etmişti. Erdoğan, Esad'ın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek adına bir adım attığı takdirde buna karşılık vereceklerini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

Şimdi öyle bir noktaya geldik ki Beşşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki biz Esad ile ailece görüşüyorduk.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
ABONE OL
Google News - Milat Gazetesi
202410 - Ziraat Bank - Kadın Çiftçi
202410 - Ziraat Bank - Basınçlı Sulama
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme